HomeSense categoriaCiutadans Tortosa reclama al govern que faça un seguiment exhaustiu de les...

Ciutadans Tortosa reclama al govern que faça un seguiment exhaustiu de les obres de la plaça de la Catedral per evitar nous retards i encariments

TORTOSA // El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Tortosa, Miquel Albacar, ha reclamat a l’equip de govern que “faça un seguiment exhaustiu de les obres de la plaça de la Catedral per evitar nous retards i encariments”. Es tracta d’una petició que ha fet després d’analitzar tot l’expedient dels treballs. En aquest sentit, Albacar ha destacat que “les bases del concurs per adjudicar de nou els treballs reconeixen que en el projecte inicial hi havia defectes, que ara s’han hagut de corregir, i que el sobrecost pot fregar els 600.000 euros”.

Pel que fa a la part tècnica de l’obra, el portaveu municipal de Cs ha explicat que “tot el procés reflecteix una mala praxi per part de l’ajuntament, que va aprovar un projecte inicial que no contemplava totes les actuacions necessàries”. Ha detallat que “no es contemplaven qüestions com els serveis afectats per les obres, com les canonades d’aigua i electricitat, ni tampoc els estudis necessaris del subsòl per a poder fer els fonaments i preservar els elements de valor arquitectònic localitzats”. Pel que fa al pressupost, el projecte surt a licitació de nou per 1.800.000 euros, però a aquesta xifra cal sumar els prop de 700.000 euros que l’Ajuntament ja va pagar a l’adjudicatària pels treballs que sí que va realitzar abans de renunciar-hi. “Aquestes dades ens donen un sobrecost que fregarà els 600.000 euros respecte a la primera adjudicació (que va ser per prop d’1,9 milions), ja que el cost per les arques municipals serà de gairebé 2,5 milions d’euros, si el nou adjudicatari no fa una oferta a la baixa”, ha concretat.

El portaveu municipal de Cs ha criticat “el retard de l’obra a causa de les modificacions del projecte, pròrrogues, abandonament del contractista i errors de gestió de l’equip de govern”. “En el millor dels casos la plaça de la Catedral estarà enllestida el gener de l’any vinent, però aquest és un termini que difícilment es complirà” i ha recordat que “les obres havien d’acabar el maig del 2019”. Per tot això, el portaveu municipal de Cs ha remarcat la necessitat “d’optimitzar la gestió de les obres a Tortosa, ja que els sobrecostos econòmics recauen sobre els ciutadans” i ha afegit que “l’allargament dels terminis afecta la imatge de Tortosa i això perjudica sectors com la restauració o el turisme”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 7 = 14

Últimes notícies