HomeCulturaComença el Deltebre Dansa amb un versió “amputada” per la pandèmia

Comença el Deltebre Dansa amb un versió “amputada” per la pandèmia

Dilluns 5 de juliol es va donar el tret de sortida al Festival Deltebre Dansa, que enguany se celebra en una versió “austera” i de mínims a causa de la pandèmia. Malgrat tot, estava a punt per a celebrar una edició adaptada a la pandèmia, amb espectacles a l’aire lliure i aforament reduït, la mala evolució del brot de covid-19 detectat al municipi, que acumula més d’un centenar de casos positius, va obligar el divendres 2 de juliol a convocar un gabinet de crisi i a prendre la decisió “dolorosa” de suspendre tota la programació de tallers i espectacles oberts al públic . “Enguany hem preparat fins a sis versions del Deltebre Dansa i, finalment, la covid ens ha obligat a quedar-nos amb la més austera”, ha explicat Roberto Olivan, director del festival. Esta versió de mínims del Deltebre Dansa manté, això sí, els tallers professionals amb la participació de 120 alumnes que seguiran unes estrictes mesures sanitàries. Funcionaran amb bombolles de convivència i tots els participants han hagut de presentar proves PCR negatives en l’arribada al festival o demostrar que han passat la malaltia o que tenen la pauta completa de vacunació. A més s’ha habilitat un servei d’infermeria per a fer proves d’antígens als participants en cas que es considere necessari.

Una versió amputada del festival

Roberto Olivan ha assegurat que la decisió d’anul·lar totes les activitats que impliquen interacció amb el públic local s’ha pres per “prudència” i per “responsabilitat”, però lamenta que el festival ha patit una “amputació” important, ja que “la interacció entre el festival i la població local ha estat fins ara un dels trets identitaris del Deltebre Dansa”.  “Hem prioritzat la seguretat i l salut, però sentim que hem hagut d’amputar parcialment el festival”, ha insistit Olivan. Mari Paz Marciano, una de les participants enguany al Deltebre Dansa, lamentava també en declaracions a l’ACN la suspensió dels actes amb públic: “no hi ha res que puga suplir la interacció amb el públic. Fer dansa o circ sense públic per a mi no té sentit. Però continuarem treballant i ballant fins que arribe el moment que ho puguem compartir”.
Tallers professionals i activitats en línia
Malgrat haver de renunciar als actes amb públic, el festival seguix amb el vessant formatiu, s’han programat tallers per a professionals fins al 16 de juliol, impartits per alguns dels referents de la dansa internacional. Un professorat de “qualitat” i “prestigi” que com compta amb noms professors com Rakesh Sukesh, Wim Vandekeybus, Milan Herich, David Zambrano Akira Yoshira o Lali Ayguadé, entre d’altres. A més, s’ha incorporat un programa d’activitats en línia (6 workshops i 4 conferències) per tal que tots aquells estudiants i professionals de la dansa que no poden assistir al festival, puguen seguir la formació a distància. Les classes les impartirà el mateix equip docent del festival i es retransmetran en directe a través de la plataforma Zoom. Paral·lelament, les conferències virtuals que habitualment complementen la formació dels alumnes es podran seguir en directe a través d’Internet.

El festival seguirà encara fins al 18 de juliol amb un total de 120 participants d’una vintena de nacionalitats diferents. A diferència d’altres anys, la majoria de participants provenen de Catalunya, de l’Estat i d’altres països d’Europa, “en canvi, a diferència d’altres edicions, n’hi ha molt pocs d’Amèrica, Àsia i Austràlia, per qüestions òbvies de mobilitat internacional”, ha puntualitzat Olivan.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 83 = 87

Últimes notícies