HomeTerres de l'EbreComencen els plans d’ocupació per a intervindre als terrenys afectats per l’incendi...

Comencen els plans d’ocupació per a intervindre als terrenys afectats per l’incendi de la Ribera

L’Ajuntament de Flix va aprovar, el passat 19 de desembre, el pressupost més alt de la seua història: 7.590.858 euros. Dins el pressupost s’inclouen prop de 2,5 milions d’euros d’inversió per la llei de barris i un milió d’euros pel pla d’ocupació per a efectuar tasques de desbrossament i recuperació del bosc afectat per l’incendi de la Ribera d’Ebre.

El pla d’ocupació està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’Ajuntament de Flix ja ha contractat 48 persones que, fins al desembre del 2020 efectuaran tasques de desbrossament i recuperació del terreny cremat per l’incendi del passat mes de juny.

Els treballadors han començat ja les sessions de formació abans de començar a treballar sobre el terreny. Són cent hores de formació que es duen a terme durant este mes de gener al Centre d’Empreses La Ribera. “Este mes de gener els treballadors es formen, mentre que també es planifiquen les intervencions que es faran als terrenys afectats per l’incendi i també en altres zones, on es faran tasques de prevenció”, explica l’alcalde de Flix, Francesc Barbero. 

El pla d’ocupació ha estat destinat també a donar faena a aturats de llarga durada per tal que puguen tenir un contracte d’un any de durada i, també, millorar la seua ocupabilitat, ja que la formació correspon a cent hores d’un mòdul professional de 270 hores d’auxiliar forestal. Un cop finalitzada la formació, els treballadors que vulguen podran continuar esta formació de les 170 hores restants per tal de completar el mòdul d’auxiliar forestal i aconseguir el certificat de professionalitat. “No queda només en una força de treball, i valorem que, a la vegada, millorem les condicions d’ocupabilitat de les persones”, assegura Barbero.

A banda del pla d’ocupació de l’Ajuntament de Flix, n’hi haurà un altre del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre que contractarà una quinzena més de treballadors. La Diputació de Tarragona també col·labora en els treballs a la zona, facilitant els vehicles i recursos materials per a poder tirar endavant els treballs.

A banda del Pla d’ocupació, el pressupost de l’Ajuntament de Flix per al 2020 inclou una partida propera als 2,5 milions d’euros de la llei de barris, que preveu l’arranjament de diversos carrers de la colònia fàbrica -com l’avinguda Flix, el carrer Francesc Ripoll i l’Albert Quintana-, també es preveu posar en marxa un Centre Cívic a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, i dos carrers més fora de la colònia: el carrer Santa Eulàlia i l’avinguda Sant Tomàs.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 18 = 28

Últimes notícies

-->