HomePolíticaCompromís mostra la seva preocupació per la desídia del PSOE amb el...

Compromís mostra la seva preocupació per la desídia del PSOE amb el desmantellament de Castor

El senador de Compromís, el valencià Carles Mulet, ha criticat aquest dimarts “el silenci de les institucions i ajuntaments afectats, interessats o consultats del PSOE” durant la tramitació de la declaració d’impacte ambiental (DIA) del projecte “Segellat i abandonament definitiu dels pous de Castor» publicada ahir al BOE. Des de Compromís al Senat consideren “ sorprenent i escandalós ” que “ni les direccions generals d’Agricultura, ni Ports, ni Turisme, ni Indústria i Mines de la Generalitat, Diputació de Castelló, o els ajuntaments de Vinaròs, Benicarló, Torreblanca, Cabanes, Orpesa, Castelló o Almassora (en mans del PSOE) hagin interactuat amb el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, en la tramitació d’una DIA que podria tenir greus afeccions sobre la seguretat ciutadana, les aigües de bany, el litoral o les activitats econòmiques”.

“Que curiosament les alcaldies i direccions generals que no hagin dit res en un tema d’aquesta envergadura siguin del PSOE diu molt d’aquest projecte que apareix i desapareix les setmanes prèvies a les eleccions. El PSOE ha fet molt de mal davant un projecte perillós que no hauria d’haver existit mai ”, ha assenyalat Mulet. Per al senador “és lamentable que el PSOE hagi estat bloquejant la investigació parlamentària que reclamen des de fa anys un grup de 30 senadors, precisament els que van avalar un projecte inútil i innecessari que va servir per enriquir empreses tan assenyalades, i que ara la DIA sigui un decàleg de la perillositat que pot suposar la sismicitat a la zona, quan ho van autoritzar passant-se pel folre aquesta qüestió amb un cop de ploma de l’actual ministra, que ni tan sols ha demanat disculpes a la ciutadania pel que ha passat”.

Des de Compromís advoquen “ com sempre ho hem demanat ” pel desmantellament del projecte “ amb totes les garanties de seguretat ” i sense reeditar els grans errors i silencis que va tenir la seva tramitació. “ No sembla normal que davant d’una DIA que adverteix de riscos i perills potencials les institucions governades pel PSOE guardin silenci. La gent ha de saber que es parla de terratrèmols improbables, abocaments d’hidrocarburs i de materials contaminants al mar, que poden afectar el Delta de l’Ebre i Benicarló-Peníscola. Uns terratrèmols, tan improbables ara segons la DIA com ho eren abans, quan se’n van donar a centenars. Volem unes administracions que es preocupin i supervisin tot el procés com ho estan fent les administracions catalanes. Volem un desmantellament segur, sense més partidismes, ni tripijocs, perquè encara no és clar per què PP i PSOE es neguen a investigar al Senat el projecte Castor” , ha conclòs el portaveu de Compromís.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

35 + = 38

Últimes notícies