Espigons sense parets

Algú pot preguntar-se “per què escriu aquests articles?”; hi ha una raó.   

Vaig llegir un fulletó anomenat “ENLAIREM DELTEBRE” de l’agost de l’any 2022. Allí deia que es podien fer preguntes i propostes a l’Ajuntament i que hi serien respostes.

Em va xocar veure moltes i bones actuacions a la Cava i pràcticament res a Jesús i Maria. Com que invitaven a enviar opinions i comentaris, vaig escriure seguint les instruccions i ningú em va contestar ni van fer acús de rebut.

Això em va fer decidir a escriure el primer article el passat 7 d’octubre de 2022 amb el títol RECORDEM LA PEDANIA O ENLAIREM DELTEBRE?, per tractar de fer arribar la meva opinió als qui tenen la possibilitat de decidir i actuar.

Si des de l’Ajuntament de Deltebre hagués obtingut una resposta, m’hauria quedat tranquil esperant fets, però no va ser així. Aquest va ser el motiu pel qual vaig decidir seguir opinant, pensant que d’aquesta manera algú em podria escoltar i tindria en compte el que jo i altres persones opinem, per a bé o per a mal.

Voldria aclarir que els meus articles no van en contra de ningú. No soc de cap partit polític, de fet no segueixo la política ni tinc gens d’interès a ficar-m’hi. L’únic que desitjo és que guanyi el millor candidat i per mi el millor serà el qui estigui més ben disposat a fer front els problemes del poble, de Deltebre, de la Cava, però també de la nostra estimada Jesús i Maria. Desitjo que guanyi algú capaç d’escoltar-nos i acollir amb efecte i comprensió les nostres propostes.

Soc partidalenc, soc d’aquí baix i per això ara he cregut que havia de dir alguna cosa. Vaig haver de marxar del poble a estudiar i treballar. Vaig intentar tornar fent-me una casa a Jesús i Maria que amb tota la pena vaig haver de vendre perquè les filles no van trobar treball aquí a Deltebre i van marxar. Aquesta és la ferida que porto a dins

Ha d’haver-hi un futur per a la gent del nostre poble. Som com som i tenim una forma d’encarar la vida que és nostra i que aportem al món. Tenim una força i vitalitat que no hem de malmetre. Hem d’honrar el nostre passat, obrint el nostre futur.

Amics meus de la Cava em diuen: jo soc cavero perquè ho porto a la sang. Em sembla molt bé, però fem-ho constructiu, utilitzem aquesta força de la sang o d’on vingui per a fer grans coses, coses millor. Eixamplem horitzons, mirem endavant i sumem forces. No usem la força de la sang per a dividir-nos i lluitar entre nosaltres.

Emprem la força que tenim la gent de Deltebre, de la Cava i de Jesús i Maria, la força de la nostra sang per a fer coses, per què si tan sols la utilitzem per a competir entre nosaltres, de què ens serveix? Siguem constructius i PROJECTEM DELTEBRE CAP A UN MILLOR FUTUR!

M’agradaria començar AVUI el PROJECTE de Deltebre amb una manifestació conjunta, eficaç però enèrgica de TOTS els habitants de Deltebre i Sant Jaume, cor del Delta. Demanant i exigint una intervenció ràpida i solució dels governants d’Espanya i Catalunya organitzada i liderada pels actuals i els futuribles alcaldes de les dues localitats amb el lema: PAREM LA REGRESSIÓ, JA!; per evitar la desaparició del Delta i dels nostres morts del cementiri.

L’única forma d’evitar la regressió adequada i experimentada és amb ESPIGONS SENSE PARETS, ben orientats dins del mar i GAVIONS DE PEDRA per la línia de la costa, des de les Salines de la Trinitat fins a aproximadament el Goleró.

Els sediments i remoure el fons del mar HAN D’ESPERAR fins que la regressió estigui controlada.

Nosaltres que som d’allà baix hem de solucionar el nostre problema tal com diuen els d’allà dalt!

No perdem més temps senyors alcaldes! VINT ANYS DE PROJECTES, però la mar ja s’ha emportat el restaurant los Bascos. PROU!

 

Per la meva part, amb els 5 articles que he escrit i publicat a l’espai d’OPINIÓ al Setmanari l’Ebre des d’octubre de 2022 fins avui març 2023, dono per acabada la col·laboració desinteressada al que n’estic molt agraït i a les persones que els heu llegit desitjar que us hagin agradat. Gràcies.

Us espero a TOTS i TOTES a la manifestació pacífica i conjunta que els dos alcaldes organitzaran i lideraran en breus dies. El problema és nostre i la solució, també.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 53 = 55

Últimes notícies