HomeSocietatCongelats Marcos adquireix una parcel·la de titularitat municipal al polígon del Rajolar...

Congelats Marcos adquireix una parcel·la de titularitat municipal al polígon del Rajolar per tornar a la Ràpita

L’empresa Congelats Marcos torna a la Ràpita després de més de 20 anys per desplegar en unes noves instal·lacions el creixement que té previst en els propers anys. Ho farà en una nova nau que es construirà al polígon el Rajolar, on l’empresa rapitenca ha resultat adjudicatària d’una parcel·la de titularitat municipal després que l’Ajuntament hagués adquirit uns terrenys annexes als que ja tenia, la qual cosa ha fet possible aquesta operació. En l’últim ple, a més, es va aprovar la declaració d’especial interès o utilitat municipal l’activitat econòmica de Congelats Marcos per tal de poder aplicar les diverses bonificacions aprovades aquesta legislatura.

Han estat per tant llargs els tràmits que finalment han fructificat amb l’adjudicació dels terrenys que comporten el retorn de Congelats Marcos al municipi on va néixer a principis dels anys 80. Una idea que mai van abandonar des que van haver de marxar a Amposta quan se’ls van fer petites les instal·lacions del carrer Montsià, on ja s’havien traslladat des del carrer Portugal on van obrir. “Hem tingut sempre ganes d’estar al nostre poble, era primordial tornar i des de l’Ajuntament s’hi han bolcat i finalment ha valgut la pena l’espera”, ha afirmat Pau Tomàs, un dels propietaris.

Les actuals instal·lacions de congelats Marcos, a la vora de la carretera N-340 al terme d’Amposta, tenen 600 metres quadrats, dels quals 200 metres quadrats són de fred. Des d’allí es dediquen a la venda de congelats al major, a restaurants, col·lectivitats i botigues, principalment peix i marisc, però també precuinats i verdures, amb 14 vehicles de repartiment que distribueixen des de Calafell fins a Castelló. Ara fa un any i mig, la creació de la marca Bitàcora ha suposat un revulsiu de creixement que fa necessàries unes noves instal·lacions on gestionar el projecte d’importacions que ja tenen en marxa. “Volem expandir-nos territorialment i també comercialitzar el producte que hem començat a importar des de la Xina, Canadà i Escòcia, tenim bones expectatives i necessitàvem espai i unes instal·lacions modernes i competitives al mercat”, afirma Tomàs.

En el ple del passat mes de març, l’Ajuntament va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals la declaració d’especial interès o utilitat municipal l’activitat econòmica de congelats Marcos. “Estem molt satisfets de recuperar una empresa tan simbòlica, a la qual agraïm la seua predisposició per tornar a la Ràpita; ho ha facilitat també el bloc de bonificacions fiscals aprovades durant la legislatura i esperem que aquest sigui un punt d’inflexió per recuperar activitat econòmica”, ha apuntat el regidor d’Hisenda, Albert Salvadó.

Congelats Marcos té ara una vintena de treballadors. En dos mesos té previst iniciar les obres de la nova nau al Rajolar, i confia estrenar-les durant el primer semestre de l’any vinent.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

65 + = 69

Últimes notícies