HomeMedi AmbientContinua l’oposició a la planta de compostatge de Santa Bàrbara, malgrat l’atorgament...

Continua l’oposició a la planta de compostatge de Santa Bàrbara, malgrat l’atorgament de la llicència

La construcció d’una planta de compostatge a Santa Bàrbara seguix sent motiu de controvèrsia al municipi, sobretot després que l’Ajuntament haja resolt finalment atorgar la llicència ambiental a la planta projectada per l’empresa Ecompost de l’Ebre, a quatre quilòmetres del nucli urbà.

Des del consistori s’insistix que no hi havia cap altra sortida, després de l’informe favorable de la Ponència Ambiental del Montsià, si no es volia incórrer en un delicte de prevaricació.

L’alcalde, en declaracions a la Plana Ràdio ha insistit que ara, un cop atorgada la llicència ambiental, Ecompost de l’Ebre ha de presentar el projecte constructiu de la planta de compostatge, i serà en este punt del procediment quan “l’empresa haurà de tindre en compte les consideracions que se’ls ha posat a la llicència ambiental”, com és, per exemple, el fet de dotar la planta d’una protecció arbòria per a evitar l’impacte visual i paisatgístic.

Segons l’alcalde, serà en el procés de construcció quan s’haurà de treballar perquè la planta -on es preveuen tractar, inicialment, fins a 25.000 tones anuals de dejeccions ramaderes i residus vegetals- compte amb totes les garanties ambientals.

En la resolució de la llicència ambiental, des de l’Ajuntament no s’ha tingut en compte les al·legacions que han presentat les entitats veïnals opositores al projecte: Ameseba i No a la planta de Compostatge.

Este fet ha indignat estes entitats veïnals, que han retret al consistori manca de resposta als seus arguments, la incompatibilitat del projecte amb les normes subsidiàries municipals o possibles deficiències en la tramitació administrativa dels permisos. A més, han recordat que s’ha atorgat la llicència malgrat el resultat àmpliament contrari al projecte en la consulta popular convocada pel consistori el 25 d’abril passat. Tot i l’atorgament de la llicència ambiental, estes entitats veïnals mantenen la seua oposició al projecte i no descarten presentar un recurs de reposició com a últim intent per a aturar la planta de compostatge.

 

Protegir l’aqüífer del Montsià

Mentrestant, les entitats mediambientalistes de Santa Bàrbara treballaran també per a aconseguir la protecció de l’aqüífer del Montsià, un dels recursos naturals més importants de la zona i que no està protegit. En declaracions a la Plana Ràdio, Lucas Roig, portaveu d’Amesava, ha explicat que l’aqüífer ha de quedar protegit de totes les activitats de tractament de residus que hi ha a l’interior del Montsià, més enllà de si s’acaba construint o no la planta de compostatge. És per això que hi ha la voluntat que esta moció arribe a altres poblacions de la comarca. També volen presentar una moció per instal·lar una estació meteorològica a Santa Bàrbara que puga controlar la qualitat de l’aire i les males olors.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 79 = 82

Últimes notícies