HomeSocietatCreu Roja Joventut reparteix més de 9.400 joguines entre prop de 2.850...

Creu Roja Joventut reparteix més de 9.400 joguines entre prop de 2.850 infants en situació vulnerable a la província de Tarragona

La 30a Campanya de Joguines de Creu Roja Joventut ha assolit amb escreix el seu objectiu inicial: superar la xifra de 8.000 joguines recollides al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En total, s’han repartit al llarg d’aquesta edició 9.423 jocs i joguines noves, no bèl·liques i no sexistes entre 2.845 nens i nenes en situació de vulnerabilitat social del territori.

Així doncs, un any més, Creu Roja Joventut tanca aquesta emblemàtica campanya aconseguint complir amb la seva doble fita: fer arribar joguines noves, amb valors i adequades a l’edat de cada nen i nena, independentment del seu context socioeconòmic, i promoure el dret al joc entre tota la infància.

Amb el lema “Els Seus Drets En Joc”, la 30a Campanya de Joguines va arrencar el 22 d’octubre amb l’objectiu de cobrir les necessitats de totes les famílies amb menys recursos que havien sol·licitat aquesta ajuda, i poder garantir així el dret al joc dels seus infants.

Des d’aleshores l’organització, amb la col·laboració de diverses entitats i empreses de la província, ha realitzat múltiples activitats de sensibilització i difusió de la campanya , per tal de conscienciar sobre el valor educatiu del joc i recollir el màxim nombre de joguines possible.

Entre aquestes iniciatives, en destaquen algunes com ara els jocs en família a la Plaça Corsini de Tarragona, organitzats amb la col·laboració de Mercats de Tarragona i diverses entitats de la ciutat; la recollida amb entrada solidària realitzada des de diversos clubs esportius (Reus FC Redis, Hoquei Reus Deportiu, Ebre Pàdel, Club Runners Vila-Seca, U.D. Jesús i Maria, Cursa Sant Silvestre d’Amposta); les activitats culturals per infants com el taller de teatre de la Companyia Tornavís o el conta contes a l’espai La Tribu de Valls i a l’Era del Barri d’Amposta; o la iniciativa solidària de Cadena Ser–Ràdio Reus ‘Cap Nen Sense Joguina’, que des de fa anys es fa a benefici de Creu Roja Joventut.

En total 193 entitats i empreses s’han sumat a la campanya d’aquest any en el conjunt de la demarcació, ajudant a assolir l’objectiu de la campanya a través de diverses fórmules de col·laboració com ara: organitzant activitats de difusió, habilitant punts de recollida de joguines o fent aportacions econòmiques.

Participació a l’alça

Des de Creu Roja Joventut es valora de manera molt positiva la implicació de la societat tarragonina en la campanya de joguines d’enguany. El nombre de jocs i joguines repartides a la província de Tarragona és el més alt de totes les edicions i demostra la solidaritat de tots els agents que s’hi han implicat, ja sigui a títol individual, com a entitats o des d’empreses.

És a través d’iniciatives com aquesta on es fa pales la importància de comptar amb un fort teixit associatiu al territori, que ajudi a millorar la vida de les persones que es troben en situació de dificultat.

Seguint amb aquesta tendència, el nombre de voluntariat que ha participat en la campanya també ha batut rècord. En total 207 voluntaris i voluntàries han participat en la 30a edició de ‘Els Seus Drets En Joc’ a la província, fent tirar endavant aquesta campanya a 21 assemblees locals de Creu Roja a la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Ells i elles han estat els encarregats de recollir, classificar i distribuir les joguines entre les famílies vulnerables dels municipis als quals l’organització dona cobertura.

El joc, fonamental contra l’aïllament social

La Campanya de Joguines s’emmarca dins un projecte més ampli anomenat ‘La Joguina Educativa’, que es duu a terme durant tot l’any per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i garantir el dret dels infants a jugar.

El joc és un element essencial per  al desenvolupament integral dels infants i joves. Aquest afavoreix no tan sols el seu desenvolupament intel·lectual i motriu, sinó que es tracta d’un element transmissor de valors i esdevé un eix de socialització fonamental en les diferents etapes del creixement.

Així doncs, a causa del caràcter de continuïtat d’aquest projecte Creu Roja Joventut facilita joguines als infants de famílies vulnerables en qualsevol moment que ho necessitin. Ja que, davant el risc d’aïllament social que pot acompanyar els infants en situació de vulnerabilitat, l’organització aposta pel dret al joc com una eina de contenció i reversió d’aquesta problemàtica.

És per això que des de Creu Roja Joventut recorden que es poden continuar fent donacions de joguines o aportacions econòmiques per al projecte durant tot l’any, a qualsevol de les oficines de Creu Roja a la demarcació o a través del web www.lajoguinaeducativa.org, on es pot trobar més informació. La campanya a Internet i a les xarxes socials

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies