HomeCulturaCultura destina 420.000 euros perquè les biblioteques públiques adquireixin fons en fires...

Cultura destina 420.000 euros perquè les biblioteques públiques adquireixin fons en fires del llibre

El Departament de Cultura ha anunciat este dimecres una nova línia d’ajuts, dotada amb 420.000 euros, que està orientada a l’adquisició de fons bibliogràfics i documentals per part de les biblioteques públiques en fires i mercats especialitzats.

La Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques, a través del Servei de Biblioteques, impulsa un projecte que, segons ha destacat, “beneficia, d’una banda, a les fires, atès que se’ls garanteix una quantitat d’ingressos addicional, i de l’altra a les biblioteques, que poden ampliar el seu fons adquirint-hi les novetats exposades”. El període per presentar sol·licituds serà fins al 6 de juny a les 14.00.

Més enllà de les adquisicions, l’objectiu principal del projecte és que les biblioteques enfortisquen el seu vincle amb els editors i els llibreters de Catalunya, motiu pel qual en cada una de les fires s’inclou una activitat que pretén afavorir la trobada i el diàleg entre els diferents agents del sector del llibre.

El servei de Biblioteques, amb la voluntat d’ajustar-se a les necessitats dels seus equipaments, també preveu properament publicar una línia d’ajut anual per a l’impuls de l’accessibilitat a les biblioteques integrades en el Sistema de la Lectura Pública de Catalunya. L’objectiu d’este ajut és donar suport a l’execució d’obres per a la millora de l’accessibilitat, així com a l’adquisició i instal·lació de material inventariable per a la millora de l’accessibilitat. Poden optar a estes subvencions els ens locals de Catalunya o les entitats que en depenen dels municipis que disposen d’una biblioteca integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya. La línia, que es va impulsar el 2022 i va tancar amb una concessió de 80.000, preveu un increment considerable de la dotació per a 2023.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 50 = 58

Últimes notícies