HomeComunicacióEl Campus Terres de l’Ebre de la URV acull el cicle de...

El Campus Terres de l’Ebre de la URV acull el cicle de cinema mediambiental Miralls Creuats

Per tercer any consecutiu el Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) acollirà el cicle Miralls Creuats, dedicat al cinema documental i que està organitzat, conjuntament, pel Campus Extens de la URV a Tortosa i la productora Films Nòmades. La programació es compon de dues sessions, els dies 25 de maig i 1 de juny, en les que es projectaran el documental Kiss the ground i quatre audiovisuals produïts per Cultura Verda, respectivament. Les projeccions busquen fer un paral·lelisme entre realitats i experiències d’altres indrets amb les de les Terres de l’Ebre.

D’una banda, Kiss the ground és un documental estatunidenc que tracta una de les possibles solucions a la crisi climàtica: l’agricultura regenerativa. Una sortida que fomenta la biodiversitat dels sòls, sota la premissa que la recuperació d’aquests ecosistemes, a més de garantir la vida de múltiples espècies i la fertilitat de la terra, comporta un augment del segrest del carboni. Es podrà visualitzar el dijous 25 de maig a les 18.30 h a l’aula Magna del Campus Terres de l’Ebre.

Narrada i protagonitzada per Woody Harrelson, Kiss the Ground revela una solució viable a la crisi climàtica que ens afecta: l’agricultura regenerativa. La pel·lícula explica com, regenerant els sòls del món, es pot estabilitzar el clima de la Terra, restaurar ecosistemes perduts i produir abundants aliments. Ens descobreix un moviment creixent que assumeix un repte per a la humanitat: equilibrar el clima i garantir el futur de la nostra espècie.

Posteriorment, hi haurà un col·loqui moderat per Jaume Moya, de Films Nòmades, amb la participació de dos experts en agricultura regenerativa del territori: Cécile Thevenot, pagesa, responsable de Penyaflor Permacultura (Aldover) i dinamitzadora de Projectes agroecològics, i Jordi Querol d’Ulldecona, enginyer assessor en agricultura biodinàmica i gerent de l’empresa Dreiskel biodinàmica.

D’altra banda, en la segona sessió Cultura Verda -un projecte dedicat a la sensibilització ambiental des de la perspectiva de la cultura i l’art contemporani-, ens proposa quatre documentals sobre temes tan diversos com l’autoconeixement a través de la natura; l’activisme mediambiental; la fractura entre l’espècie humana i la resta de les espècies, o de l’art com a eina de transformació social. En esta ocasió es podrà veure el dijous, 1 de juny, a les 18:30 h a l’aula 110 del Campus Terres de l’Ebre.

“Cultura Verda” treballa en els seus documentals la natura, no sol com a objecte artístic sinó també com a mitjà de denúncia social vers la degradació de la terra. Arran de la pèrdua de les identitats, de les arrels i de la degradació mediambiental i la consegüent preocupació social, la denúncia artística a través de diferents disciplines ha esdevingut un moviment cultural, relacionat o hereu dels moviments ecologistes.

A la taula rodona posterior hi participaran Freya_Day i David serra, directora i realitzador de Cultura Verda i els artistes protagonistes de dos dels documentals projectats, Rufino Mesa i Sergi Quiñonero.

L’objectiu del cicle és mostrar obres cinematogràfiques que facen reflexionar sobre situacions reals de territoris amb especial interès per la natura, la biodiversitat i la seua protecció. Les obres escollides emmirallen les Terres de l’Ebre amb experiències i realitats de valorització i conservació de la natura d’altres indrets del planeta. Per reforçar aquesta intenció reflexiva, les sessions finalitzen amb un col·loqui, que permetrà posar en comú les temàtiques tractades.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

81 + = 91

Últimes notícies