HomeCulturaDeltaChamber Music Festival celebrarà la seva 7a edició del 25 de juliol...

DeltaChamber Music Festival celebrarà la seva 7a edició del 25 de juliol al 7 d’agost de 2022

DeltaChamber Music Festival amplia les seves dates a una quinzena que s’emmarcarà entre l’última setmana de juliol i la primera d’agost de 2022. La 7a edició comptarà amb 11 músics de trajectòria internacional, així com amb 2 Young Talent i 3 membres del Programa Academy que van ser seleccionats a l’audició realitzada en l’edició del 2021. El festival, amb seu principal a Amposta, també es deixarà veure en 4 municipis més de les Terres de l’Ebre: Deltebre, Flix, Tortosa i Ulldecona.

Pel que fa a la programació de música de cambra, s’oferiran fins a 6 concerts en 5 municipis i en dies diferents: 2 d’ells corresponents als concerts centrals a Amposta, i 4 concerts com a part del projecte DeltaChamber Music Festival al Territori (2 interpretats pels solistes del festival i 2 com a part del Programa Academy – novetat 2022). D’altra banda, per tercer any consecutiu i després de l’èxit assolit en les edicions del 2020 i 2021, el festival tornarà a incorporar una vintena de concerts individuals (un músic – un oient) en dos municipis i dies diferents.

Per segon any consecutiu, durant el festival es realitzarà una audició oberta per triar el Young Talent que conviurà amb els solistes i participarà en els concerts centrals de DeltaChamber Music Festival 2023. El Programa Young Talent és una iniciativa del festival nascuda per formar el talent jove nacional, promovent l’aprenentatge dels músics que destaquen per la seva excel·lència i impulsant-los professionalment.

És per aquesta aposta pel jove talent que, enguany, com a novetat, es crea el Programa Academy, sent un projecte pedagògic adreçat a joves músics nacionals. Els músics que en formaran part també sortiran de la mateixa audició per participar en l’edició del 2023 del festival. Tots els joves músics interessats en ambdós programes poden consultar les bases de l’audició i fer-ne la inscripció a través del formulari disponible en el web deltachambermusicfestival.com.

Es confirma també, i per cinquè any consecutiu, la participació del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de l’Ebre, organitzant una nova edició del Concurs d’Arquitectura Efímera, proposta singular que combina la música de cambra amb intervencions efímeres. El projecte guanyador intervindrà l’espai dels concerts centrals del festival, els quals tindran lloc al Museu de les Terres de l’Ebre, a Amposta.

En els darrers anys, DeltaChamber Music Festival s’ha establert com el festival internacional de música de cambra a les Terres de l’Ebre, oferint un programa de concerts d’altíssima qualitat que ha consolidat l’oferta artística i cultural del territori.

Durant les pròximes setmanes, es desvelarà més informació sobre el programa, els músics i els espais de l’edició.

El festival el creen, desenvolupen i impulsen els clarinetistes ampostins, Laura Ruiz Ferreres, professora catedràtica de clarinet a Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main (Alemanya) i clarinet solista Oxford Philharmonic (Regne Unit), i Pau Rodríguez Ruiz, director i professor de clarinet de l’Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina.

DeltaChamber Music Festival 2022 compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i amb el suport de la Diputació de Tarragona, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament d’Ulldecona, de l’Ajuntament de Tortosa, de l’Ajuntament de Flix, de l’Ajuntament de Deltebre i del Consell Comarcal del Montsià.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 52 = 60

Últimes notícies