HomePolíticaTortosa aprova la modificació pressupostària que destina més recursos a via pública,...

Tortosa aprova la modificació pressupostària que destina més recursos a via pública, equipaments i promoció

El ple de Tortosa ha aprovat este matí, en sessió extraordinària, la modificació pressupostària que permet destinar 2,6 M€ del romanent de tresoreria a diverses actuacions de millora en equipaments, via pública i promoció de la ciutat. L’aprovació s’ha fet per una àmplia majoria, amb els vots a favor dels grups municipals al govern (Junts per Tortosa i PSC), i també de Movem i ERC.

La modificació pressupostària destina 375.000 euros a seguir reduint l’endeutament municipal. De fet, amb esta quantitat finalitzarà el pla d’ajust que s’havia establit des del 2012 i el volum d’endeutament se situarà en 31,6 M€ al final del 2022, la xifra més baixa de l’Ajuntament.

D’altra banda, la modificació reserva 900.000 euros per a l’adquisició de béns immobles, entre els quals hi ha la compra dels terrenys que l’Ajuntament té previst posar a disposició del departament de Salut per a la construcció del nou hospital anunciat per la Generalitat.

Les actuacions a la via pública també reben part dels 2,6 M€ del romanent, que permetrà ampliar les partides ja existents al pressupost municipal. D’una banda, incrementa en 225.000 euros els recursos per a la millora de camins. També inclou una nova actuació per a habilitar un mirador a la part alta de Santa Clara, a tocar de la muralla del Rastre (120.000 euros). Inclou més recursos per a la instal·lació de sistemes de pacificació del trànsit així com per a seguir renovant l’enllumenat.

També distribueix recursos a actuacions en equipaments municipals, com la rehabilitació del pavelló 8 de l’antic escorxador per a que aculla una sala d’exposició permanent amb autors referents tortosins de l’últim segle; per a la transformació digital de l’auditori Felip Pedrell, o per a seguir millorant l’eficiència energètica. De la mateixa manera, preveu habilitar un espai de dol perinatal al cementeri de Tortosa, i un seguit de millores al cementeri dels Reguers.

Pel que fa a la promoció de la ciutat, amplia en 190.000 euros els recursos per a la Festa del Renaixement, i destina 90.000 euros per a la pròxima edició de la fira Festast, prevista per a la tardor.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

70 + = 72

Últimes notícies