HomeSense categoriaDeltebre celebra les jornades gastronòmiques del musclo amb 17 restaurants participants

Deltebre celebra les jornades gastronòmiques del musclo amb 17 restaurants participants

BAIX EBRE // El port d’Illa de Mar ha estat l’emplaçament escollit per presentar una nova edició de les jornades gastronòmiques del musclo. Enguany les jornades, que se celebraran des del 10 de juliol fins al 2 d’agost, compten amb més participants que mai, un total de 17 restaurants, i presenten diferents novetats per seguir dinamitzant l’economia local i donar a conèixer un dels productes per excel·lència de Deltebre i del Delta de l’Ebre.

En el marc de la presentació, en la qual també ha participat la presidenta de Federació de Comerç i Turisme, Estela Alcalà, i el president de la Federació de Productors de Mol·lusc del Delta de l’Ebre, Miguel Carles, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha posat en valor un sector que s’ha vist greument afectat pel pas del temporal Glòria i per la pandèmia de la Covid-19. Com a exemple, al municipi de Deltebre hi ha 78 muscleres, i al conjunt del Delta de l’Ebre es produeixen, anualment, entre 350.000 i 400.000 quilograms de musclo.

Amb aquestes dades com a context, Soler ha detallat que “aquestes jornades són una eina que impulsem des de l’Ajuntament de Deltebre amb l’objectiu clar de reactivar un sector essencial per al nostre municipi, que genera un producte de primera qualitat i que és referència, com també per dinamitzar l’economia del nostre municipi amb la participació dels restauradors i botigues”. Soler ha afegit que “les jornades també ens serveixen com a punt de reivindicació per tal de seguir reclamant acció al Delta per garantir un futur d’oportunitats per a tothom”.

A banda dels diferents menús que es podran degustar als restaurants participants, recordem que en són un total de 17, també s’ha obert la possibilitat que la ciutadania cuine el musclo a casa seua. És per això que aquestes jornades gastronòmiques del musclo, com a novetat, incorporen les diferents peixateries del municipi on es pot comprar el mol·lusc del territori. A més, en aquesta edició també es vol posar en relleu el sector, i per això el catàleg incorpora les dades de producció i les xifres més rellevants per conscienciar a la ciutadania de la rellevància del sector aqüícola.

La regidora d’Acció Comercial i Personal, Ingrid Santiago, ha explicat que “tot i el context que estem vivint, des de l’Ajuntament de Deltebre, i sempre seguint les restriccions sanitàries, seguirem treballant per impulsar totes aquelles iniciatives que ens permeten generar un valor afegit per a l’economia municipal, i que al mateix temps ens ajuden a donar a conèixer el bo i millor del nostre municipi”.

En aquesta mateixa línia, el president de la Federació de Productors de Mol·lusc del Delta de l’Ebre, Miguel Carles, ha destacat que “el musclo és un dels productes excel·lents que elaborem al nostre territori, al nostre Delta de l’Ebre, i que a més a més és econòmic i molt saludable per a les persones”.

Finament, i també com a novetat, enguany també es compta amb un concurs d’Instagram, amb el qual els diferents participants podran guanyar obsequis de les botigues i restaurants que col·laboren amb la promoció. Els establiments participants en les jornades, així com els
corresponents menús, es poden consultar des d’aquest mateix dimecres a la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre (www.deltebre.cat).

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies