HomeCulturaUlldecona arrenca la temporada de La Xarxa amb teatre de carrer

Ulldecona arrenca la temporada de La Xarxa amb teatre de carrer

Tot i que la temporada dels “Dissabtes de Teatre”  al Teatre Orfeó Montsia començarà el dia 3 d´octubre de forma gradual amb les normes de seguretat, higiene i amb l´aforament que pertoca al qual s´ha d´aplicar per la incidència del Covid-19, este estiu el col.lectiu de la Xarxa Ulldecona amb l´Ajuntament de la localitat portaran a terme tot un seguit d´actes festius al carrer respectant les mesures de distanciament.

Amb el lema “ La Xarxa surt al carrer “ Xarxa Ulldecona vol mantenir l´esperit iniciat l´any 2004 de programació estable de teatre professional destinat a tots els públics programan produccions ajornades durant la passada temporada i ampliant l´oferta d´espectacles familiars, tots ells divertits i trepidants.

La programació per a tots els públics al carrer comença el dissabte 1 d´agost a les 19:00 h. a l´esplanada de l’Oficina de Turisme d’Ulldecona, edifici modernista de César Martinell. El recinte, amb aforament limitat, tindrà  dos controls  d’accès, pel carrer Mossén Mulet i Passeig de l´Estació confluència carrer Sans Borja. El preu per al primer espectacle serà d´un 1€, no hi haurà taquilla  i la compra de les localitats es podrà fer només a través del portal de venda de l´entitat www.ulldeteatre.org. Per tant  les entrades per accedir a l´espectacle  s´hauran de comprar per avançat OnLine i presentar-les en pdf dins del mòbil o imprimir-les a casa.

L´espectacle inaugural de “ La Xarxa surt al carrer “ serà “ Mira´t “ de la companyia circense “ Circ Pànic “. Una proposta valenta creada pel mateix intèrpret, l´acròbata Jordi Panareda amb direcció de l´actor i director italià Piero Steiner i Stéphanie Coppé i amb música en directe. Una creació amb una gran balança, pesos, equilibris, acrobàcies, contrapesos… un viatge a la recerca constant dels límits de l´equilibri.  Arriba ara a Ulldecona havent  participat al “Festival Sismògraf” d´Olot, a “La Mar de Circ” de Vila-real, a “Fira Tàrrega”, “La Vela de Ca l´Estruch” de Sabadell , al “CCBW” (Centre Culturel du Brabant Wallon-Belgique) i “Fira Mediterrànea” de Manresa entre altres.

La festassa, el divertiment i la cultura en temps de Covid seguirà el dissabte 8 d´agost amb el grup d´animació “ Fadunito” que passejarà a “ La Gran Família “ pel carrer major de la localitat. Este espectacle familiar, format per una mare i el seus fills tenen una característica molt singular. Són grans, de dimensions espectaculars, un show visual i itinerant amb moltíssima interacció amb el públic i l´espai. 
El primer diumenge de setembre día 6, el que hauria d´haver sigut el final de les festes majors, la Xarxa Ulldecona aporta a l´hora del vermut i a diferents indrets del municipi dos nous formats artístics adaptats a la nova normalitat on el circ, pallassos i música en directe agafaràn embranzida als carrers amb els espectacles  “ A la fresca” i  “ Bi Circ “,  tots ells còmics, visuals, sense text a través del llenguatge del clown.

 “A la fresca” es tracta d´escenes quotidianes i surrealistes, que portades a l´extrem esdevenen còmiques. Tres dones xerrapetes, divertides, insòlites i una cadira gegant de tisora de fusta de les d´envelat de tota la vida surten a prende la fresca. La pallassa Anna Confetti i dos compis més  generen situacions còmiques al llarg del recorregut amb tot el seu particular univers. Este espectacle itinerant es va estrenar a la darrera edició de la Fira Mediterrània de Manresa. 

La companyia de teatre gestual, circ i humor “ Circ Xic “ recuperen l´esperit del món de circ ambulant i el renoven. Espectacle itinerant amb parades per tal que l´espectador faci el seguici per no perdre´s la següent actuació. Quatre personatges apropen al fantàstic món del circ en homenatge als circs ambulants que anaven de pobles a poble. Ells ho fan amb la “ Bicirc “ una bicicleta amb música, arriben, munten, actúen i desmunten amb escenes trepidants de principi a fi. Teatre físic, visual, divertit i directe.

El organitzadors, la Xarxa Ulldecona i l´Ajuntament esperen que el públic gaudeixi de la iniciativa del teatre de proximitat invitant a la gent del territori a participar-hi preservant la seguretat de les persones i mantenint la normativa establerta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 36 = 41

Últimes notícies