HomeTerres de l'EbreDeltebre demana a Costes un informe favorable condicionat per a desencallar el...

Deltebre demana a Costes un informe favorable condicionat per a desencallar el nou POUM

BAIX EBRE // L’Ajuntament de Deltebre fa 8 mesos que està pendent de la Direcció General de Costes de l’Estat per tal de poder aprovar definitivament el Pla d’ordenació urbanística municipal. Després de l’aprovació provisional el passat 2 de juliol del 2020 pel ple municipal, la Direcció General de Costes ha emès fins a dos informes negatius al planejament, fet que impedix l’aprovació definitiva del POUM per part de la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre i, per tant, començar a desenvolupar un planejament totalment necessari a la població, després que les normes subsidiàries del 1995 hagen quedat totalment obsoletes. 

Després del segon informe desfavorable, l’Ajuntament de Deltebre va aprovar el 4 de novembre la incorporació al Pla de les prescripcions tècniques fetes per Costes. Des de llavors l’Estat tenia dos mesos per a pronunciar-s’hi, però de moment no ha arribat cap resposta. Davant el silenci “oficial” de Costes de l’Estat, l’alcalde de Deltebre va fer arribar el passat 29 de gener una proposta per escrit a la  Direcció General de la Costa i del Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica, per tal de “desencallar” l’aprovació del POUM.

El govern de Deltebre proposa a Costes que emeta un informe favorable condicionat, fet que permetria aprovar “parcialment” el POUM de Deltebre en tot l’àmbit no afectat per Costes. “Demanem que, com que s’està allargant la negociació amb l’Estat, que això no perjudique la resta del terme municipal que no té un àmbit d’afectació de Costes”, va explicar l’alcalde Lluís Soler, en el darrer ple municipal. Segons Soler, el Departament de Territori, redactor del Pla, ha traslladat la mateixa petició a l’Estat.

“No podem hipotecar inversions i actuacions al municipi”, ha insistit Soler, que recorda que es demana esta aprovació parcial mentre es duu a terme una negociació amb Costes de l’Estat. “La mateixa Llei de costes preveu que s’ha d’obrir una negociació quan hi ha un informe desfavorable”, reclama Soler, que fins ara no ha obtingut resposta del Ministeri. Segons va desvelar el mateix Soler al ple del gener, “el que l’Estat em diu extraoficialment és que si vull aprovar el POUM hem d’assumir una delimitació de la línia de costa”, un extrem que Soler considera una “derrota” i que com a municipi no “estem disposats a acceptar”. A hores d’ara, l’Ajuntament de Deltebre encara no ha obtingut cap resposta per part del Ministeri.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 18 = 26

Últimes notícies