HomePolíticaDeltebre incorpora al pressupost 1,9 milions de la liquidació pressupostària del 2021

Deltebre incorpora al pressupost 1,9 milions de la liquidació pressupostària del 2021

Deltebre va celebrar dimecres a la nit el ple municipal en el qual es va donar compte de la liquidació pressupostària del 2021 que s’ha tancat amb un romanent de tresoreria de 5.700.000 euros, 1.900.000 dels quals, aproximadament, s’incorporaran als comptes del 2022 per a “enfortir” l’acció de govern. Gran part d’este romanent es destinarà a inversions, i en especial, a accions de millora de la imatge de poble.

En la roda de premsa prèvia al Ple l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, valorava positivament les dades de la liquidació pressupostària que “seguixen la línia de l’acurada gestió que estem realitzant a l’Ajuntament de Deltebre i que ens permet afrontar les inversions que a hores d’ara estem duent a terme, les que tenim pressupostades per a enguany i també la previsió de realització d’un préstec per a inversions”.

De fet, sense comptar el préstec que hi ha previst, la ràtio d’endeutament de l’Ajuntament de Deltebre se situa al voltant del 25 %. Al ple també es va portar a aprovació la modificació de l’ordenança de la plusvàlua que preveu una bonificació del 50 % de l’impost, sempre que el dret transmès tinga com a objectiu que la persona beneficiària visca en aquell immoble.

També es bonificarà un 95 % de la quota de transmissió quan l’immoble tinga una incidència de valor pública o estiga destinada a usos de caràcter social, històric o esportiu. A més a més, l’ordenança també inclou un tipus de gravamen del 30 % en els casos de menys de 17 anys de propietat de l’habitatge, i del 20 % en els casos en què l’habitatge en qüestió supere els 18 anys.

 

Debat de les mocions 

El plenari també va debatre diferents mocions. Una primera, conjunta de tots els grups  municipals, per donar suport a les mesures contra l’exclusió financera; una segona,  presentada per ERC Deltebre, per a la cessió dels actius immobles de la Sareb, que ha estat aprovada per unanimitat; i, finalment, una tercera en contra de la bretxa salaria, que també ha estat aprovada per unanimitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

13 + = 23

Últimes notícies