HomeSense categoriaDeltebre projecta una inversió de 14.000.000€ en equipaments, infraestructures i imatge de...

Deltebre projecta una inversió de 14.000.000€ en equipaments, infraestructures i imatge de poble

BAIX EBRE // L’Ajuntament de Deltebre ha fet balanç d’estos dos primers anys, marcats clarament per la pandèmia de la covid-19 i pel temporal Glòria, i per explicar les inversions, que sumen un total de 14.000.000 €, que s’han iniciat o que s’iniciaran en les pròximes setmanes i mesos. 

A la vegada, la roda de premsa també ha servit per a explicar altres qüestions de l’actualitat del municipi, com és el cas de l’estat de la tramitació del POUM. En este sentit, la setmana passada va arribar un informe de Costes de l’Estat que donava validesa a l’aprovació del POUM amb condicionants. D’esta manera, tal com ha remarcat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, “en les setmanes vinents Deltebre disposarà finalment d’un POUM que ha de permetre crear més oportunitats per a la ciutadania i agents socials i econòmics, i resoldre gran part de les problemàtiques urbanístiques del municipi”.

Inversions en imatge de poble, cohesió social i dinamització econòmica

Pel que fa a les inversions, destaquen actuacions per a la millora de la imatge de poble, com són el cas de la urbanització de fins a 6 carrers (1.400.000 €), l’adequació de camins rurals (350.000 €), la millora de l’accés al Centre Esportiu del Delta i a l’espai assistencial Dr. Joan Santigosa (132.000 €), l’adequació i il·luminació de la carretera d’accés a la desembocadura (307.000 €), l’arranjament i asfalt de la TV-3454 (2.000.000 €), i la depuradora de Riumar (7.000.000 €), estOs dos últims amb finançament íntegre per part de la Generalitat de Catalunya.

Però també altres actuacions encaminades a la millora de la cohesió social com el Centre Cultural del Barracot (255.000 €), l’entorn de les instal·lacions Josep Maria Torres (314.000 €) i la millora dels parcs infantils (200.000 €); o bé per a l’impuls de l’economia amb l’espai d’aparcaments i mobilitat de les platges (220.000 €), el desenvolupament de la zona UA3 del polígon (358.000 €), o la llotja de peix al port de Deltebre (700.000 €), inversió efectuada per Ports de la Generalitat de Catalunya. Finalment, i entre altres actuacions, també cal citar la instal·lació de 1.187 plaques fotovoltaiques en equipaments municipals per generar estalvi en el subministrament de la llum, amb una inversió del voltant dels 430.000 €. 

L’alcalde ha explicat que “el conjunt de totes aquestes actuacions, algunes de les quals ja s’han iniciat i algunes d’elles començaran en les setmanes que venen, ens ha de permetre seguir avançant com a municipi, dotant a la ciutadania de més serveis, equipaments i infraestructures per seguir millorant el seu benestar i enfortint l’orgull de pertinença a un Deltebre que es consolida com a cor i capitalitat del Delta de l’Ebre”. 

En tot cas, Soler ha explicat que estes inversions es poden realitzar gràcies a l’acurada gestió econòmica que s’ha dut a terme a l’Ajuntament de Deltebre i que ens permet tenir, avui dia, l’endeutament del consistori en mínims històrics.

 

Avançant malgrat l’adversitat

Paral·lelament, l’alcalde també ha posat en valor altres actuacions que s’han anat efectuant durant aquests darrers dos anys com la mobilització en contra del Plan para la Protección del Delta del Ebro, els ajuts a les famílies i a les empreses en el marc de la gestió de la pandèmia, la plaça de les Dones, l’espai DeltArt, el Parc Fluvial del Delta o les gestions per a la millora del servei de l’aigua i el subministrament elèctric. Soler ha conclòs afirmant que “durant tots estos anys hem fet possible tot allò que molts consideraven impossible”.

La roda de premsa, amb la presència de tot el govern municipal, s’ha efectuat a la piscina exterior Agustí Ramon Castellà, la qual s’inaugurarà en les pròximes setmanes i acabarà de complementar les instal·lacions del Centre Esportiu del Delta.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

40 + = 47

Últimes notícies