HomeEnergiaDeneguen l'autorització per construir la planta solar Greentarraco 1 a Tivissa, Rasquera...

Deneguen l’autorització per construir la planta solar Greentarraco 1 a Tivissa, Rasquera i Ginestar

La direcció general d’Energia del Departament d’Acció Climàtica ha denegat l’autorització administrativa prèvia i de construcció de la planta solar fotovoltaica Greentarraco 1. La central, de 40,51 MW de potència, la promovia Greencells Producción Fotovoltaica 4 SL. La planta i la infraestructura d’evacuació, línies soterrades a 30 kV, afectaven els termes municipals de Tivissa, Rasquera i Ginestar (Ribera d’Ebre). La ponència d’energies renovables va emetre el passat 9 d’octubre una declaració d’impacte ambiental desfavorable. Diverses administracions, entitats i particulars havien al·legat o emès informes en contra del parc solar, per motius ambientals o paisatgístics. La promotora pot interposar un recurs d’alçada contra la resolució.

En el termini d’exposició pública de la sol·licitud d’autoritzacions per al parc solar fotovoltaic Greentarraco 1 van presentar al·legacions un particular, l’associació Salvem el Burgar i l’empresa Laparte & Pascual, totes de caràcter ambiental, normatiu i paisatgístic, principalment.

Després de demanar els informes corresponents que marca la normativa, l’ACA i Biodiversitat i Medi Natural; els ajuntaments de l’Ametlla de Mar, de Tivissa, de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, i els consells comarcals del Baix Camp i la Ribera d’Ebre; Edistribución Redes Digitales, el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC), Unió de Pagesos de Catalunya; la secretaria d’Agenda Rural a les Terres de l’Ebre i Urbanisme de les Terres de l’Ebre, van emetre informes desfavorables amb arguments ambientals i paisatgístics o demanant condicionants, com en el cas del consistori de l’Ametlla de Mar. La resta d’organismes no es va pronunciar.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

14 + = 15

Últimes notícies