HomeSuccessosDenuncien dos caçadors furtius en una zona boscosa de Roquetes

Denuncien dos caçadors furtius en una zona boscosa de Roquetes

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Terres de l’Ebre, juntament amb efectius del servei de Guarda Rural de l’Àrea Privada de Caça (APC) de Roquetes (Baix Ebre) van detectar i identificar dimecres passat dos caçadors furtius en aquesta àrea privada de caça.

Els dos homes van accedir-hi sense autorització amb l’objectiu de caçar conills salvatges mitjançant la instal·lació de diverses xarxes i trampes. Per tal d’augmentar-ne el nombre de captures, també s’ajudaven de fures ensinistrades, que com a depredadores naturals, les utilitzaven per a foragitar els conills dels seus amagatalls.

Aquest tipus de caça furtiva busca la captura massiva d’aquest tipus d’exemplars per vendre’ls al marge del mercat regulat amb preus que oscil·len entre els 10 i els 15 euros per animal. S’ha de tenir en compte que aquesta pràctica prohibida, representa un greu problema sanitari atès que genera una elevada mobilitat d’animals sense cap tipus de control higiènic i sanitari. Aquest fet, pot facilitar la propagació de malalties greus i la seva transmissió a les persones, com per exemple la sarna.

Per tot plegat els agents de la URMA, van denunciar els dos caçadors furtius amb l’objectiu de posar-ho en coneixement del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, competent amb la matèria.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

23 + = 30

Últimes notícies