HomeSuccessosDesmantellen dos plantacions 'indoor' amb 1.200 plantes de marihuana a la Ràpita...

Desmantellen dos plantacions ‘indoor’ amb 1.200 plantes de marihuana a la Ràpita i l’Aldea

Agents de la Policia Nacional han desmantellat dues plantacions ‘indoor’ de marihuana en les localitats de la Rapita i l’Aldea.

La recerca va constar de dues fases; en la primera es va desmantellar una plantació de marihuana a l’interior d’una nau industrial de Sant Carles de la Ràpita de gairebé 2.000 m² de capacitat, en els quals l’organització havia establert un sistema de tabicatge amb diferents zones de cultiu. Aquesta nau portava dos anys operativa i pogués haver produït 20.000 plantes anuals.

En el registre es van aprehendre 30 quilograms de cànnabis, 737 plantes i es van intervenir 1.200 euros. Es van realitzar cinc detencions, tots ells homes de nacionalitat albanesa, col·laborant en l’operatiu la Policia Local de La Ràpita.

En la segona i última fase es localitza en la població de L’Aldea una altra nau de 500 m² amb una plantació ‘indoor’ de marihuana, dividida en dues zones de cultiu, en la qual s’aprehenen 500 plantes de marihuana en avançat estat de floració i a punt de recol·lectar. Es deté a dos homes, també de nacionalitat albanesa.

Tots els detinguts serien els “jardiners” de la plantació, persones que ocupen l’última baula en l’organització criminal. Aquestes persones són captades als seus països d’origen pels responsables d’aquestes màfies i a canvi d’uns diners mensuals, que pot oscil·lar entre els 1.500 i 3.000 euros, es traslladen a Espanya per a treballar en els cultius ‘indoor’.

Pràcticament no surten de les naus, allí se’ls habilita una zona per a dormir i menjar, han de controlar i supervisar tots els sistemes de la plantació i facilitar el correcte desenvolupament de la planta.

A més, destacar un sofisticat sistema de cambres perfectament situat en l’exterior de la nau, els aportava seguretat davant l’acció de la Policia.

En el registre practicat, a part de les plantes cannábiques, es van intervenir nombrosos utensilis i aparells de climatització, entre els quals es trobaven llums, ventiladors, extractors d’aire, filtres, estacions meteorològiques per a control de temperatura, així com productes de jardineria: llavors, fertilitzants, etc.

L’operatiu ha estat dut a terme pel Grup Local de Policia Judicial de la Comissaria Local de Tortosa en col·laboració amb la Policia Local de la Rápita.

En aquest sentit, la cooperació entre els diferents operadors de seguretat resulta fonamental per a culminar d’una manera satisfactòria les diferents recerques que Policia Nacional duu a terme a Catalunya; i per tant, per a prestar un millor servei al conjunt de la ciutadania.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 9 = 13

Últimes notícies