HomeSocietatEl deltebrenc Romà Casanova, bisbe de Vic, el primer d’aparèixer a les...

El deltebrenc Romà Casanova, bisbe de Vic, el primer d’aparèixer a les travesses per a ser bisbe de Tortosa

Poques setmanes després d’anunciar-se la marxa del bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, a l’Arquebisbat de València, en substitució d’Antonio Cañizares, no han tardat a aparèixer els primers rumors al voltant del seu substitut. El primer nom que ha aparegut per a substituir Benavent és el de l’actual bisbe de Vic, el deltebrenc Romà Casanova, del qual ja fa temps que es diu que podria dixar el Bisbat de la capital d’Osona.

La marxa este mes de desembre del bisbe de Tortosa cap a València dixarà Catalunya amb dos vacants destacades, perquè a la de la Diòcesi de Tortosa haurà de sumar-se la ja existent de Girona des del passat mes d’abril per la mort del bisbe Francesc Pardo. Pere Fontanals publicava fa uns dies a Nació Digital que el futur del bisbe Romà Casanova al Bisbat de Vic té data de caducitat, segons diverses fonts de l’entorn eclesiàstic de Catalunya. El nomenament d’Enric Benavent per a fer-se càrrec de l’Arquebisbat de València semblava que obria les portes de Girona a Romà Casanova, que quedava com a gairebé únic candidat al bisbat, però algunes veus apunten que, als seus 66 anys i seguint amb la línia de la designació de Benavent a València, també és fàcil que l’acosten a casa, tot i que, en l’escalafó eclesiàstic català es podria interpretar com un pas enrere el fet de passar de Vic a Tortosa. De totes formes, esta apreciació que tenen alguns sectors de l’Església no respon a una altra realitat, i és el fet que el Bisbat de Tortosa s’ha convertit darrerament en una llançadora per a arribar a altres bisbats més importants. És el cas del bisbe Ricard Maria Carles, que va passar de Tortosa a Barcelona, del seu substitut, que va acabar a Tarragona, Lluís Martínez Sistach, i posteriorment del bisbe Javier Salinas, que va passar de Tortosa a Mallorca; sense oblidar l’últim, Enrique Benavent que marxarà a l’Arquebisbat de València, per extensió i nombre de sacerdots, un dels més importants d’Espanya.

Romà Casanova va nàixer el dia 29 d’agost de 1956 a Deltebre i va realitzar els estudis de Teologia al Seminari de Tortosa. Va ser ordenat sacerdot el 17 de maig de 1981 i va completar la seua formació eclesiàstica amb la llicenciatura en Teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya. El 13 de juny de 2003 va ser nomenat bisbe de Vic per Joan Pau II. Va ser ordenat bisbe, va prendre possessió canònica de la seu de Vic i va iniciar el seu ministeri episcopal a la diòcesi el 14 de setembre de 2003. Des del 23 d’agost de 2021 és també administrador apostòlic de Solsona.

El bisbe Enrique Benavent, després de nou anys a Tortosa, torna a València, d’on va ser bisbe auxiliar. Als seus 63 anys substituïx en el càrrec el cardenal Antonio Cañizares, que ha estat nomenat administrador apostòlic fins a la presa de possessió de Benavent, el 10 de desembre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

13 + = 14

Últimes notícies