HomeSocietatDincat exigeix garantir el dret de les dones amb discapacitat intel·lectual a...

Dincat exigeix garantir el dret de les dones amb discapacitat intel·lectual a tenir un treball i un salari dignes

La representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, Dincat, exigeix el dret de les dones d’este col·lectiu a tenir un treball i un salari dignes. En un comunicat en motiu a la celebració del Dia Internacional de la Dona, l’organització subratlla les dificultats que afronten estes dones per accedir al mercat laboral, ja que es troben amb encara més discriminació pel fet de ser dones i tenir discapacitat.

Per este motiu, Dincat ha llançat un manifest reclamant el compromís i la responsabilitat de les administracions públiques i el món empresarial per impulsar polítiques que tinguen en compte les necessitats i capacitats de totes les dones.

Entre les seues demanes ha promogut una formació professional adaptada “de qualitat i inclusiva” i invertir en els suports necessaris durant la trajectòria laboral.

Segons dades de l’INE recollides per Dincat hi ha una davallada, tant en la taxa d’activitat, com en la taxa d’ocupació, de les persones amb discapacitat intel·lectual al llarg del 2020, de 2 i 2,8 punts respectivament. Una realitat que, en el cas de les dones, se suma a la bretxa de gènere que existeix en el mercat laboral i que, per tant, deixa un escenari “molt preocupant” per a les dones amb discapacitat intel·lectual, que encara tenen més dificultats per trobar feina i, en conseqüència, per desenvolupar el seu projecte de vida de forma plena i independent.

També segons dades de l’INE, l’any 2019 les dones amb discapacitat intel·lectual van cobrar de mitjana gairebé tres mil euros menys bruts anuals en comparació amb els homes del mateix col·lectiu.

Finalment, el sector demana que s’analitzen les dades que evidencien que la interseccionalitat de les variables gènere, discapacitat i ocupació actuen com a factors de discriminació per a l’exercici dels drets laborals de les dones amb discapacitat intel·lectual.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 1 = 9

Últimes notícies