La quarta edició del Premio Sostenibilidad Aquanaria, que es concedix dins del marc del congrés gastronòmic internacional Madrid Fusión, ha tingut este passat dilluns accent ebrenc. El guardó està patrocinat per l’empresa Aquanaria, que cria i comercialitza llobarros atlàntics, i té com a jurats membres destacats de diferents sectors relacionats amb la gastronomia, biologia i els criteris de sostenibilitat. I tots ells han considerat el xef del restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona, Vicent Guimerà, com un dels tres cuiners més distingits en este camp de tota Espanya “pel seu projecte d’economia circular connectat amb el territori i la seua població d’una forma totalment sostenible”.
L’ebrenc ha estat premiat juntament amb la guanyadora, la xef María José Martínez del Restaurant Lienzo de València, i el cuiner Juan Monteagudo del Restaurant Ababol d’Albacete. Els tres xefs rebran una escultura de metall reciclat creada per l’artista Mikel Aranburu, 1.500 euros en metàl·lic, un diploma que certifica l’apadrinament amb el seu nom d’un arbre que forma part del projecte de repoblació forestal realitzat per Aquanaria i una invitació per a conèixer les instal·lacions d’Aquanaria en aigües de Canàries.