HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catDomingo, un home de pau, un home de Déu

Domingo, un home de pau, un home de Déu

Diumenge 29 de desembre, a les acaballes de l’any i després d’una llarga i “tossuda” malaltia, ens deixava Domingo Escuder, prevere, rector de la parròquia de Roquetes en els darrers 19 anys.

Mossèn Domingo ha estat un regal de persona per a tots els qui l’hem conegut, un bon home, un home bo que ha fet tot el bé que ha pogut i que amb la seva mort ens deixa un buit i una absència difícil d’omplir.

Domingo era un home de pau, perquè, sobretot, era un home de diàleg, una persona amb qui, més enllà de les discrepàncies que hi podies tenir i manifestar, sabia i volia escoltar, era un capellà ecumènic que no només predicava aquesta virtut, sinó que , i sobretot, la practicava. Aquesta bonhomia, però, no afeblia el seu esperit crític, ni la seva capacitat de discerniment, era una persona inquieta, amb un “cap ben moblat”, un creient i, a la vegada, un filòsof de Déu.

Integrat entre tots aquells i aquelles que han estat els seus feligresos en els diferents indrets on ha exercit la seva vocació sacerdotal, sabia estar en el seu lloc i, com ens diu sant Pau, “plorava amb els que ploraven i sabia riure amb els qui reien”. El dia del seu comiat, en un temple de Roquetes ple, uns i altres vam fer palesa aquesta complicitat.

Tot i el sentiment de pèrdua que la seva mort comporta, ens sentim contents i agraïts d’haver pogut conèixer mossèn Domingo, contents i agraïts per haver pogut compartir amb ell moments de recerca, de dubtes, de llum i d’acolliment.
No només a l’Església, també a la societat, als pobles, ciutats, entitats i associacions hi ha manca de gent amb aquest tarannà que molts hem vist en la persona de Domingo. Es nota a faltar gent amb idees pròpies, amb creences arrelades, gent que estigui oberta al diàleg, al contrast, allunyada dels dogmatismes i que no vulgui “donar lliçons”, gent que no estigui convençuda de  “tenir sempre la raó”.

Des de feia temps Domingo era conscient que la seva cursa s’acabava, que la fi era propera, havia lluitat un bon combat. La seva serena actitud davant la mort és també, per a molts, una bona lliçó de vida.
Gràcies mossèn Domingo! Descanseu en pau.

Sisco Lahosa
Sisco Lahosa
Plataforma per un nou hospital -universitari- de les Terres de l’Ebre
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

89 + = 95

Últimes notícies