HomeSocietatDos nius de metralladora de la platja de les Cases es traslladen...

Dos nius de metralladora de la platja de les Cases es traslladen a 20 metres de la costa

ALCANAR // Durant el dia d’ahir dos grues van traslladar els nius de metralladora 5 i 6 de la línia de fortificacions de la costa de les Cases d’Alcanar, construïts el 1937 pel govern de la República, a una distància d’uns vint metres de la costa, per tal de garantir la seua conservació.

El trasllat ha estat realitzat pel Servei de Costes del Ministeri per la Transició Ecològica i autoritzat pel Servei de Costes del Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Ivette Fibla, regidora de l’àrea, explica que “la tasca es va realitzar amb dos grues de gran tonatge, ja que cadascuna de les estructures té un pes superior a les 80 tones”.

L’operació s’ha executat sota la supervisió de l’arqueòleg  Antoni Cartes Reverté, qui afirma que “aquestes estructures ja no es trobaven en la seua ubicació original, la qual es desconeix”. Per a l’arqueòleg “aquests dos nius de metralladora, sumats a la resta dels conservats en el litoral canareu, representen un dels conjunts defensius de la Guerra Civil més rellevants i complets de tota Catalunya”. Ara Cartes haurà d’elaborar la memòria final, en la qual s’inclouran una sèrie de recomanacions per a la seua conservació posterior.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, recorda que “l’Ajuntament està tramitant la declaració de bé cultural d’interès local (Becil) a aquest conjunt arquitectònic, i esperem que siga una realitat el pròxim any”. Aquesta categoria garanteix la catalogació i protecció del patrimoni cultural català. 

La regidora afegeix que “tenim la voluntat d’iniciar de forma immediata el projecte de rehabilitació i interpretació d’aquestes restes per tal de posar-les en valor i crear una ruta que incloga tots els elements de la Guerra Civil que tenim a la nostra costa. L’objectiu és potenciar-les com a recurs turístic i, a la vegada, mantenir i conservar elements patrimonials de gran interès històric”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 70 = 72

Últimes notícies