HomeCulturaEbrergent exposa l'obra de tres artistes emergents que vinculen l'art contemporani i...

Ebrergent exposa l’obra de tres artistes emergents que vinculen l’art contemporani i la protecció del Delta

El projecte Ebrergent, impulsat pel Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya presentarà este divendres les obres dels tres artistes que han participat en l’edició 2021 d’un certamen que té per objectiu potenciar l’art jove i emergent.

A principi d’estiu, el jurat va seleccionar les propostes de temàtica i tècnica lliure, proposades per artistes de les Terres de l’Ebre, el Baix Maestrat i el Matarranya, d’entre 18 i 35 anys.

Es tracta del projecte d’Aida Martí Pago anomenat “Això també era el mar”; la proposta de Cristina Torta Aubeso titulada “La presa del Delta” i, finalment, l’obra “Revolució 4.0”, una iniciativa vinculada a la realitat augmentada, signada per l’artista Jordi Giner Garcia.

Divendres, els tres treballs es presentaran públicament en una ruta comentada per Amposta i que sortirà del Lo Pati a les 19 h.

La directora del Lo Pati Aida Boix ha explicat que “són projectes molt diferents que ens mostren la preocupació i l’interès individual de cada artista. Guardiola ha treballat de manera individualitzada amb ells i els ha ofert eines comparatives per conèixer altres artistes que treballen projectes similars. D’esta manera han pogut conèixer altres plantejaments i maneres de treballar, i han enriquit el seu imaginari artístic”.

El jurat del certamen ha estat format pels artistes Mireia C. Saladrigues, Nani Blasco, Juan Guardiola, i la mateixa Aida Boix. Cada un dels projectes ha rebut una dotació de 500€, més despeses de producció.

‘Això també era mar’ d’Aida Martí Pago és una instal·lació sonora que ens trasllada de forma simbòlica a un punt emblemàtic del territori. L’àudio enumera les intervencions i dades rellevants del problema ambiental i s’acompanya d’un registre del paisatge sonor d’aquell mateix punt durant els mesos de reconstrucció.

‘La presa del delta‘ de Cristina Torta Aubeso aborda, com a denúncia, regressió provocada per la falta sediments al tram final del riu i la mala gestió dels cabals.  El projecte no només dona valor al sediment com a matèria, terra o sòl ferm, sinó també posa de relleu les persones que s’anul·len i desapareixen de l’espai obert i lliure.

‘Revolució 4.0’ de Jordi Giner Garcia, ES pot veure el contingut de l’obra  través de la realitat augmentada, ubicada a diversos carrers d’Amposta, sense restriccions d’horaris ni d’accessos. El treball vol posar en qüestió la realitat i la ficció. L’obra interactua amb l’espectador, mitjançant la recreació amb 3D d’històries vinculades a aquell període històric.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 13 = 22

Últimes notícies