HomeEducacióEducació invertirà més de 3 M€ per a millorar l’eficiència energètica de...

Educació invertirà més de 3 M€ per a millorar l’eficiència energètica de tretze instituts de l’Ebre

El Departament d’Educació invertirà 3,1 milions d’euros per a millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic de tretze centres educatius de les Terres de l’Ebre.

Este seguit d’obres, que s’iniciaran a partir del 2023, es finançaran amb els fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica, que han de millorar les infraestructures que donen servei a la ciutadania, en este cas, instituts. “Els fons europeus representen una oportunitat per a sectors estratègics i són importants en qüestions com estes, ja que en un any podrem fer tot allò que a través de les inversions ordinàries s’ha dut a terme en set anys”, detalla el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó.

Així, apunta, les actuacions tenen dos objectius: d’una banda, millorar el confort tèrmic de l’alumnat i els docents; i, d’altra banda, adequar els equipaments públics a models de consum energètics més eficients i sostenibles.

La directora dels Serveis Territorials d’Educació, Montse Perelló, ha detallat que les obres es faran en edificis de titularitat pública del Departament, com són els instituts. Estos treballs preveuen actuacions com canviar els envolupants, és a dir, aquells elements que fan d’aïllants tant del fred com de la calor i que separen la part interior de la part exterior de l’edifici. A més a més, en alguns centres també se substituiran les calefaccions actuals per d’altres de més eficients i que generen menys emissions de CO2.

L’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre i l’Institut La Candelera de l’Ametlla de Mar són els dos centres on s’invertiran més recursos econòmics, 513.302 € i 457.950 €, respectivament, ja que al primer s’ha de canviar tota la coberta del gimnàs i diverses finestres, i al de la Cala, alguns elements de l’envolupant i la caldera.

A l’Institut de l’Ebre, s’hi faran obres tant d’envolupant com de calefacció, amb 396.426 €; a l’Institut Sòl de Riu, d’Alcanar, s’acabarà la substitució de l’altra part de la coberta i altres elements d’envolupant, amb 396.440 €; a l’Institut de Camarles es destinaran 230.000 € per a substituir la caldera, però també algunes canonades i enllumenat; a l’Institut Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona i a l’Institut de la Sénia s’hi invertiran 226.479 €, en cadascun d’estos, per a canviar les calderes i enllumenat; a l’Institut Terra Alta de Gandesa es canviarà la fusteria, amb 172.500 €; a l’Institut Ramon Berenguer IV es destinaran 147.417 € per a substituir la caldera i alguns enllumenats; a l’Institut Montsià d’Amposta i a l’Institut de Deltebre s’hi invertiran 103.500 €, en cadascun dels centres, per a canviar alguns elements d’envolupant, especialment, la fusteria; també es canviaran alguns d’estos elements a l’Institut de la Ràpita, amb 102.350 €; i, per últim, a l’Institut Les Planes s’invertiran 55.200 € per a canviar la caldera

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 14

Últimes notícies