HomeEducacióEducació no veu marge de temps ni pressupostari per atendre les demandes...

Educació no veu marge de temps ni pressupostari per atendre les demandes dels sindicats docents

El Departament d’Educació ha assegurat aquest dijous que no té prou marge pressupostari ni de calendari per assumir algunes de les reivindicacions que han portat els sindicats docents a convocar dues jornades de vaga i dos dies més de vaga parcial en les pròximes setmanes.

En concret, la directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Collell, ha assegurat que el pressupost del 2022 no permet reduir una hora lectiva setmanal a tots els docents d’Infantil, Primària i Secundària el pròxim curs, i que aposten per retardar-ho un curs més a Secundària. A més, com que el nombre de docents de cada centre ja s’està tancant, no hi ha temps per refer les plantilles introduint una possible reducció.

Collell ha explicat que sempre són a temps de reforçar puntualment les plantilles amb docents extres, uns 3.000 el curs que ve, si el govern espanyol aporta fons extraordinaris. Però el que vol el Departament és fer la mesura estructural i que els docents formen part de les plantilles fixes. I això només es pot fer de forma planificada amb temps. La intenció d’Educació és que les plantilles estables queden tancades al juny i per això considera que no hi ha temps de reduir una hora lectiva a cada docent de tot el sistema educatiu.

En este sentit, ha explicat que la mesura inicialment proposada pel Departament, que només redueix l’hora lectiva a 1.400 mestres de Primària es podria assumir amb un canvi de partida pressupostària autoritzada pel Parlament. Però el canvi a Secundària afectaria uns 2.000 professors i la seua organització és més difícil perquè hi ha més especialitats i cal més temps de planificació, i també més pressupost que seria molt difícil treure d’altres partides. A més, recorda que els mestres de Primària fan 24 hores lectives i sis més de permanència als centres, mentre que els de Secundària en fan 19 i 24, i per tant, els afectaria menys el canvi.

Sobre el manteniment del calendari a les escoles bressol municipals de Barcelona i altres localitats, que començaran el curs el 12 de setembre i no el 5, Collell ha dit que ho respecta i no s’hi ha oposat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 5 =

Últimes notícies