HomeMeteorologiaEl 2022 va ser l’any més càlid que ha registrat l’Observatori de...

El 2022 va ser l’any més càlid que ha registrat l’Observatori de l’Ebre des de 1880

A l’edició en paper del Setmanari l’Ebre, en el número 1.062 de divendres 20 de gener del 2023 es publica que l’any 2022 ha estat l’any més càlid que ha registrat l’Observatori de l’Ebre des que se’n van iniciar els registres, el 1880. La mitjana de temperatura que ha percebut l’Observatori, a Roquetes, durant este 2022 ha estat la més elevada de totes, amb 19,5 graus centígrads, i també les mitjanes de temperatura màxima i de temperatura mínima han estat més elevades que en qualsevol altre any.

L’Observatori de l’Ebre ha donat a conèixer les dades i ha definit el 2022 com un any “extrem” pel que fa a les temperatures registrades. Ha estat el més càlid des que van començar els registres fa més de 140 anys. Sis mesos de 2022 van marcar una mitjana de temperatures com mai s’havia percebut a l’Observatori, concretament, el maig, el juny, el juliol, l’agost, l’octubre i el novembre. En el cas de juliol i agost, la mitjana mensual de temperatura es va situar al voltant dels 29 graus centígrads. A més, entre el maig i l’octubre, la mitjana de temperatura no va baixar dels 20ºC.

Pel que fa a les temperatures màximes i mínimes, el 2022 també ha batut tots els rècords mai registrats. La mitjana de les temperatures màximes que es registren cada dia va batre el rècord històric, amb 25,2ºC durant l’any passat. Per mesos, la mitjana de màximes també va ser la més elevada registrada al maig, el juny, el juliol, l’agost i el novembre. La temperatura màxima mitjana del mes d’agost es va enfilar als 36ºC.

D’altra banda, la mitjana de temperatures mínimes van registrar la xifra més elevada de la sèrie històrica, amb 13,8ºC. Per mesos, només l’octubre va ser el que va registrar una mitjana de mínimes més elevada de la sèrie, però destaca que, entre el juny i l’agost, la mitjana de mínimes s’haja mantingut per sobre dels 20ºC.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies