HomeSense categoriaEl 72% d’empreses de transport de viatgers han fet acomiadaments

El 72% d’empreses de transport de viatgers han fet acomiadaments

TERRES DE L’EBRE // La Federació d’Autotransport de Tarragona (Feat), que inclou les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, ha realitzat una enquesta interna que revela que la reducció de la facturació dels associats és general, si bé el percentatge és variable i va des del 90% en el cas del transport de viatgers fins al 29% en el sector de les mercaderies, segons exposa el director de Feat, Josep Lluís Aymat. Així mateix, “utilitzar ERTOs ha estat bàsic per a evitar acomiadaments massius, i tot i així en el sector de viatgers el 72% de les empreses ha hagut d’acomiadar personal, la qual cosa dona una idea de com està patint este sector”.

Les empreses de transport de mercaderies són les que han utilitzat menys els ERTOs i els acomiadaments, atès que la seva activitat “no ha baixat tant”, i la seva estructura, bàsicament de microempresa, “no pot usar aquests mecanismes tan fàcilment com altres sectors”. Aymat afegix que el 8,71% de reducció mitjana dels preus del transport de mercaderies es deu “en bona part a la baixada del preu del gasoil, i si no han baixat més és perquè els preus anteriors a la crisi ja eren molt baixos”.

Sobre quines mesures adoptarien les empreses per sortir de la crisi, Aymat apunta que “abaixar impostos, tan generals com del gasoil, i baixar peatges i cotitzacions de la Seguretat Social, s’alça com la proposta que té més demanda”, tot i que també caldria “crear deute europeu per a ajudes directes a fons perdut”. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

58 + = 63

Últimes notícies