HomeCulturaEl projecte escultòric ‘Art al Ras’ de la Terra Alta s’actualitza gràcies...

El projecte escultòric ‘Art al Ras’ de la Terra Alta s’actualitza gràcies a la tecnologia

TERRA ALTA // El Consell Comarcal de la Terra Alta ha presentat este matí els treballs efectuats el darrer any en el marc del projecte escultòric ‘Art al Ras’ a la Terra Alta. Este fet marca un punt i seguit en el projecte, ja que amb la col·locació de quasi una cinquantena d’escultures a la comarca, ‘Art al Ras’ disposa de força suficient per a poder atreure visitants interessats a conèixer esta iniciativa tan peculiar de casa nostra.

Un dels treballs presentats ha estat una guia turística que, editada en 4 idiomes, recull totes les obres artístiques que omplen els camins de la Terra Alta, així com la identificació de cada escultura que s’ha dut a terme amb la col·locació d’una placa on s’indica el nom de l’obra i l’autor a través d’un codi QR. La lectura d’este codi remet a l’apartat web de l’àrea de Turisme del Consell Comarcal, que ofereix informació sobre l’autor i l’obra en qüestió. També s’ha dut a terme la digitalització dels recorreguts al voltant del projecte escultòric ‘Art al Ras’, que compten amb el corresponent track i la geolocalització de les obres. “El fet de disposar d’una guia completa del recorregut actual dóna visibilitat al projecte i permet a les persones interessades tenir una idea de totes les obres que es troben distribuïdes per la geografia de la comarca”, assenyala Ramon Rius, tècnic de turisme de l’ens comarcal.

‘Art al Ras’ és una iniciativa artística que naix a partir d’una idea de Jesús Pedrola per portar un projecte escultòric pels camins de la Terra Alta. Juntament amb Josep Cañada, de l’Associació Cultural Zero mig partit pel Mig amb seu a Corbera d’Ebre, la van convertir en una realitat. El projecte rep el suport del Consell Comarcal de la Terra Alta, dels dotze ajuntaments terraltins, dels particulars que cedeixen el seu tros per col·locar-hi les obres que conformen l’itinerari i de diverses associacions de la comarca. L’objectiu de la iniciativa ‘Art al Ras’ és estimular, tant en l’autor com en l’espectador, una nova manera de mirar i de viure l’entorn i el paisatge.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies