HomeSense categoriaUn grup de veïns de Flix s’organitza per a portar la troncal...

Un grup de veïns de Flix s’organitza per a portar la troncal de la fibra òptica des d’Ascó

RIBERA D’EBRE // Portar la troncal de la fibra òptica de la xarxa GRETA, que ha promogut l’Ajuntament d’Ascó cap a Flix. És l’objectiu d’un grup de veïns flixancos que s’ha organitzat per a poder assumir ells directament les obres per a portar la connexió d’alta velocitat. Les obres es farien en col·laboració amb la fundació Guifi.net i consistirien a allargar el cablejat de la troncal a la qual recentment s’han connectat els veïns d’Ascó, perquè arribe també fins a Flix. 

L’obra per a fer arribar el cablejat de la fibra fins a Flix -que es troba a sis quilòmetres d’Ascó- seria d’uns 30.000 euros. Per això, s’està plantejant que una vintena de persones o empreses aporten 1.500 euros inicials per a ser cofinançadors d’esta connexió. Un cop s’oferisquen els serveis de connexió amb alta velocitat, estos cofinançadors tindrien un descompte de disset euros mensuals en la seua factura, corresponents a l’import que les companyies de telefonia i Internet carreguen als usuaris pels treballs d’haver fet arribar la connexió. “És una inversió d’uns 1500 euros, que amb desgravació quedaria en uns 900, i suposa que amb uns quatre anys s’ha amortitzat”, explica Ferran Reyes, un dels impulsors de la iniciativa. 

Actualment ja hi ha una dotzena de persones disposades a invertir en esta infraestructura i en les properes setmanes s’espera aconseguir el finançament d’unes vuit persones més. “Som optimistes i pensem que aviat podrem tancar el finançament i que després de l’estiu es puguen fer els treballs per  a fer arribar la troncal cap a Flix”, destaca Reyes.

L’Ajuntament d’Ascó va fer arribar fa pocs mesos la troncal de la fibra òptica fins al municipi, que ja tenia el desplegament fet pels domicilis, i diversos ajuntaments de l’entorn ja han mostrat el seu interès per a poder fer arribar la connexió cap al seu municipi, com és el cas de la Torre de l’Espanyol o la Granadella.

La millora de les connexions a Internet és una demanda habitual dels municipis amb menys habitants, que veuen en l’alta velocitat a Internet una peça clau per a poder fomentar el teletreball i l’ocupació a distància per a repoblar els municipis. El compromís de la Generalitat és que, a finals d’any, totes les capitals de comarca estiguen connectats amb la XOC. Des dels altres municipis es demana que el desplegament es faça extensiu arreu i no es quede només a les capitals. 

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

31 + = 39

Últimes notícies