HomeSocietatEl Banc dels Aliments recapta més de 12.000 quilos en només 2...

El Banc dels Aliments recapta més de 12.000 quilos en només 2 dies a Tortosa

TORTOSA // El Banc dels Aliments, en col·laboració amb Càritas, Creu Roja i l’Ajuntament de Tortosa, ha recaptat 12.311 quilos d’aliments bàsics en només 2 dies. I és que, tot i que la 8a edició de la tradicional recollida d’aliments de primavera ha estat marcada de prop per la Covid-19, la ciutadania ha tornat a respondre a la crida feta pel Banc dels Aliments.

Des del magatzem on s’ha dut a terme la classificació, cedit per l’Ajuntament de Tortosa, el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha volgut agrair al voluntariat la seua implicació: “gràcies a les més de 300 persones que heu tornat a fer possible que la recollida hagi estat un èxit”. En aquesta línia, el portaveu ha explicat que “aquests aliments es repartiran d’immediat entre les famílies més vulnerables del municipi”.

Per la seua part, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha agraït la tasca dels més de 300 voluntaris que han participat i ha apel·lat a l’esperit de solidaritat mostrat per la ciutadania. “Avui Tortosa hem tornat a demostrar que som una ciutat molt solidària”, ha dit, dirigint un agraïment especial al Banc dels Aliments, Càritas, Creu Roja, l’Arxiconfraria de la Cinta i Protecció Civil per promoure i fer possible aquesta mostra de solidaritat.

Un cop més, queda demostrat que quan sumem esforços, multipliquem resultats”, ha manifestat Ologaray, que ha recordat que “en la lluita contra la fam hi estem tots implicats: la ciutadania, les empreses i les administracions, i avui queda demostrat que tots hem complert”. Tot i l’augment generalitzat d’un 30% de la necessitat alimentària a Catalunya, a Tortosa es treballa intensament perquè ningú quedi enrere. Gràcies a les administracions com l’Ajuntament de Tortosa i la Diputació de Tarragona (que han duplicat les partides a les entitats socials) i d’altres com la Generalitat o el govern espanyol, durant aquests darrers mesos ha estat possible repartir els mateixos aliments per persona que abans de la pandèmia.

Tot i que la quantitat d’aliments recollits en aquesta edició ha estat menor que en les recollides prèvies a la pandèmia, des del Banc dels Aliments destaquen que ha augmentat el valor nutricional dels productes recollits.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 71 = 81

Últimes notícies