HomeSocietatEl bisbe auxiliar de València i tres ebrencs, amb opcions al Bisbat...

El bisbe auxiliar de València i tres ebrencs, amb opcions al Bisbat de Tortosa

Segons publica el Setmanari l’Ebre en la seua edició en paper número 1.054, la imminent marxa del bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, a l’Arquebisbat de València, prevista per al 10 de desembre, continua disparant rumors al voltant del seu successor. En casos així, i tot i l’habitual hermetisme i discreció del Vaticà, no pot evitar-se que en l’entorn de l’Església apareguen noms per a captar l’opinió de la mateixa comunitat o generar un debat al voltant de les persones amb més possibilitats d’ocupar la vacant del bisbat.

Arturo PABLO Ros, BISBE AUXILIAR DE VALÈNCIA. Al nom de Romàs Casanova, bisbe de Vic, s’ha sumat amb força, per a ocupar la vacant de Benavent, esta setmana, el d’Arturo Pablo Ros, des del 2016 bisbe auxiliar de València. Va nàixer el 1964 a Vinalesa (València), ordenat sacerdot l’any 1993 i llicenciat en teologia, ha desenvolupat sempre el seu ministeri sacerdotal en terres valencianes, i a la Conferència Episcopal Espanyola és president de la Subcomissió Episcopal de Joventut i Infància i membre de la Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar. Segons fonts eclesiàstiques, el seu tarannà el convertix en un ferm candidat o ocupar la vacant que dixarà el bisbe Benavent. A més, complix amb el requisit de l’idioma, perquè sembla que l’ús de la llengua autòctona del nou inquilí del Bisbat continuarà sent una condició indispensable per al seu nomenament. Dels últims quatre bisbes que ha tingut este Bisbat, tres han vingut de terres valencianes, Ricard Maria Carles, Javier Salinas i el mateix Enrique Benavent, un altre factor a tenir molt en compte.

VILANOVA, BISBE AUXILIAR DE BARCELONA. Ara poc més d’un any el papa Francesc va nomenar Javier Vilanova com a bisbe auxiliar de Barcelona. Nascut a Fatarella al 1973 i ordenat sacerdot l’any 1998, reunix un d’aquells perfils de persona formada íntegrament a la Diòcesi de Tortosa, vicari de moltes parròquies, delegat diocesà de catequesi i rector del seminari tortosí. A més a més, ara compta amb l’experiència d’un temps a l’Arquebisbat de Barcelona, un fet que li podria possibilitar fer el salt a un Bisbat que coneix molt bé per haver estat membre del Consell Presbiteral i del Col·legi de Consultors.

LA figura internacional de jordi bertomeu En qualsevol travessa hi surt des de fa temps el nom del tortosí Jordi Bertomeu, Prelat d’Honor de Sa Santedat. Va nàixer l’any 1968 i és el candidat més jove de tots els que han sortit en escena. Amb una gran formació acadèmica, parla diversos idiomes i compta amb un gran prestigi dins la cúria de Roma. Ordenat sacerdot l’any 1995, és doctor en dret canònic, i des del 2002, vicari judicial de la Diòcesi de Tortosa. El 2012, amb el seu nomenament com a oficial de Disciplina de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, adquirix un especial protagonisme. El papa Francesc va dipositar-hi la seua confiança per a investigar els casos de pederàstia a l’Església de Xile i per altres racons del món, i va aconseguir molts elogis per la feina feta. Alguns diuen que no pot ser considerat un simple notari, sinó el delegat papal de facto, i tots els sectors eclesiàstics li presagien una gran carrera dins de l’Església catòlica.

CARLOS GARCIA, rapitenc i rector de BENICARLÓ El capellà rapitenc Carlos Garcia, que va nàixer l’any 1959 i que actualment és el rector de la parròquia de Sant Bartomeu a Benicarló, delegat diocesà de vocacions i canonge de la Catedral, seria un d’aquells candidats provinents directament des d’una tasca parroquial, fet que no succeïx des de l’arribada de Ricard Maria Carles, el 1969, perquè els tres posteriors que van ocupar la plaça de Tortosa venien com a bisbes d’Eivissa (Salinas), Barcelona (Sistach) i València (Benavent). Garcia compta amb una dilatada experiència, ja que ha passat per diverses parròquies de la diòcesi, i una alta formació teològica obtinguda pel seu pas per Pamplona i Roma.

JOSEP LLUÍS ARIN i els seus 73 anys Josep Lluis Arin, vicari general i rector de la parròquia dels Dolors de Tortosa, és possiblement el sacerdot que ha tingut darrerament els càrrecs de més responsabilitat i durant més temps al Bisbat tortosí, fins i tot ocupant vacants de bisbes anteriors en la condició d’administrador diocesà. Va nàixer l’any 1949 a Benicarló i va ser ordenat prevere l’any 1973. Als seus 73 anys, i amb la jubilació prevista per als 75, sembla descartat d’entrada en el debat successori del Bisbat. n

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies