HomeSocietatEl BOE publica la fi de l'obligatorietat de la mascareta en interiors

El BOE publica la fi de l’obligatorietat de la mascareta en interiors

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat este dimecres al matí el reial decret que estableix la fi de l’obligatorietat de dur mascareta en interiors, amb algunes excepcions.

Entre estes, els transports, on continuarà sent obligatòria en avions, trens i autobusos, així com transports públics de viatgers i els espais tancats de bucs i embarcacions on no es puga mantenir la distància de seguretat. No serà obligatòria en andanes i estacions de viatgers. També l’hauran de mantenir treballadors i visitants de residències i centres sociosanitaris en zones compartides, però no els residents. D’altra banda, continuarà sent obligatòria en centres, serveis i establiments sanitaris, com poden ser els hospitals o les farmàcies.

Tot i que s’elimina l’obligatorietat de manera general, el reial decret recomana el seu ús per a les persones vulnerables, i també en els espais tancats d’ús públic on les persones romanen durant un temps perllongat, en esdeveniments multitudinaris o en trobades privades segons la vulnerabilitat dels participants.

En l’entorn laboral, els responsables de prevenció de riscos laborals els podran determinar la necessitat de continuar fent ús de la mascareta, d’acord amb una avaluació del risc.

El Ministeri de Sanitat justifica la decisió per l’evolució actual de la pandèmia de la covid-19, amb una taxa de vacunació per sobre del 92% entre els majors de 12 anys i un nivell de risc baix pel que fa als indicadors en la major part del territori. Afegeix que la gravetat de la malaltia ha baixat molt i actualment la taxa d’hospitalització ha passat del 7% en l’onada epidèmica de desembre a febrer del 2020 a l’1,19% entre desembre de 2021 i març del 2022. Els ingressos en UCI han passat del 0,67% al 0,06%, mentre que la letalitat ho ha fet de l’1,46% al 0,19%. Finalment, apunta que la pressió assistencial també s’ha reduït considerablement.

El reial decret s’ha publicat cap a les 7.30 hores d’aquest dimecres.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 10 = 11

Últimes notícies