HomeSense categoriaEl Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre publica el llibre 'Portadores d’un...

El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre publica el llibre ‘Portadores d’un cicle sense fi’

RIBERA D’EBRE // El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) ha presentat el 19è llibre de la Col·lecció Daliner. Es tracta del volum titulat ‘Portadores d’un cicle sense fi’. ‘Dones i pràctiques funeràries a la Ribera d’Ebre (segle XX)’ de la moranovenca Sandra Ordoño i de la flixanca Elena Parra.

El treball aborda la qüestió dels rituals funeraris des d’una perspectiva feminista, tot destacant les experiències de les dones de la Ribera d’Ebre en el context del segle XX. L’obra recull un grapat de vivències i records personals de dones de la comarca que descriuen els episodis vinculats als esdeveniments funeraris i que han marcat les seues vides.

Les seues aportacions diferencien entre les funcions que desenvolupen homes i dones en aquest tipus de contextos, com ara la preparació del difunt, la vetlla, el funeral i el trasllat de fèretre cap al cementiri.

Tot això, sumat a les referències simbòliques i comparacions etnogràfiques, fa d’este llibre un exemplar únic que empeny a fer diverses reflexions al voltant d’allò femení i allò natural i cultural, a la vegada que desemmascara els estereotips de gènere tan arrelats a la nostra societat. Cal posar en relleu que l’estudi previ a la publicació va rebre una subvenció de la XV Convocatòria d’ajuts per a projectes d’investigació o difusió de l’Institut Ramon Muntaner, a més d’una beca del CERE, i que el llibre ha comptat amb el suport econòmic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

58 + = 64

Últimes notícies