HomeSalutEl Col·legi Oficial de Metges de Tarragona reivindica el metge de família...

El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona reivindica el metge de família com el pilar en l’atenció primària

El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT) determina que l’atenció primària és l’eix vertebrador del sistema sanitari català alhora que és el principal punt d’accés.

Tanmateix, assenyala que, tot i que des de fa uns anys i amb la irrupció de la pandèmia, la demanda d’este servei assistencial s’ha incrementat, els recursos emprats i la posada en marxa del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària i comunitària pel Departament de Salut “són insuficients per a canviar la percepció i les expectatives de millora dels metges de família”.

És per això que reivindica el metge de família dins el sistema sanitari, i apunta que hi ha una percepció esbiaixada d’esta figura, que no es considera “tan important” com d’altres per part de professionals mèdics, d’estudiants de medicina o de la ciutadania. Tot i que la Medicina Familiar i Comunitària representa prop del 50 % de places via MIR que s’oferixen a Tarragona, és l’especialitat amb “més falta d’incorporacions un cop assignades les places”, i també té la “taxa de desercions més alta”.

Per això, el COMT proposa augmentar els metges de família que exercisquen de professors per a canviar la percepció negativa dels alumnes. Es considera necessària una discriminació positiva amb condicions laborals retributives homologables a la resta de la Unió Europea i s’apunta que cal empoderar-los.

A més, s’apunta que cal crear equips interdisciplinaris liderats per a metges de família que optimitzen l’acte mèdic i alleugerisquen la càrrega burocràtica, a més de facilitar la connexió primària hospitalària implementant rutes assistencials pactades.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 6

Últimes notícies