HomeSense categoriaEl comerç tortosí factura un 60% menys que l’any passat per rebaixes...

El comerç tortosí factura un 60% menys que l’any passat per rebaixes amb el cofinament municipal

TORTOSA // El confinament municipal ha diluït la condició de centre comercial de Tortosa en relació amb la majoria de poblacions del Baix Ebre o més enllà en temps de rebaixes. Si els establiments de comerç local ja arrossegaven una situació delicada per l’impacte del coronavirus durant el 2020, l’any no ha començat de la millor manera. Les botigues no lluïxen l’efervescència que acostumen a moure els preus rebaixats.

A més a més, al confinament municipal de dilluns a diumenge se superposa a la prohibició d’obrir en dissabte per als comerços considerats no essencials i el resultat és en alguns casos desolador. La gerent de la Federació de Comerç, Restauració i Serveis Tortosa Més, Judit Pla, reconeix que els dissabtes de rebaixes eren per a Tortosa un dels motors del sector i que “la gent dels pobles sovint aguanta el comerç a Tortosa”. Quantifica que la facturació està sent a grans trets un 60% inferior a la del període de rebaixes d’hivern -comencen just després de Reis- del 2020, quan encara no havia esclatat la pandèmia.

Pla valora que la campanya de Nadal va ser prou positiva als comerços tortosins atenent a les circumstàncies especials, potser perquè els ciutadans van fer “un sobreesforç”, Però ara al gener, com que a les restriccions de mobilitat se suma l’impacte sobre moltes famílies de la crisi econòmica derivada de la situació pandèmica, el panorama és negre. “Tothom amb qui parles coincidix que la gent com a molt ve a comprar alguna cosa concreta, no ve a remenar”, explica Pla

Joan Iniesta, vicepresident de l’entitat, va encara més enllà i en declaracions a Canal Terres de l’Ebre assenyalava fa uns dies que fins i tot es posa en dificultat les necessitats de roba d’abric que puga tindre la gent dels pobles on no hi ha botigues tèxtils. 

Iniesta qüestionava les mesures determinades pel PROCICAT perquè considera que estan “pensades per a les grans ciutats”: “A les menudes ens afecta d’una manera injusta, perquè a més aquí tenim centres comercials a cel obert. Des de sempre que tenim un estil compatible amb les restriccions actuals”

Actualment, poden obrir de dilluns a divendres els establiments amb una superfície igual o inferior als 400 m2, però amb una limitació del 30% de l’aforament.

Respecte a l’hàbit d’anar a comprar sense tenir cap necessitat concreta, perjudicat per les circumstàncies actuals, Pla confia que siga recuperable a mitjà termini. “El problema serà si pel camí hi ha alguns comerços que no poden sostenir el lloguer o les despeses de personal i  abaixen la persiana. Ara la gent intenta aguantar, però tot dependrà del que passe en les properes setmanes i mesos”, dixa obert la gerent de l’associació de comerços i restaurants.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 1 =

Últimes notícies