HomePolíticaEl Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre aprova el nou cartipàs del...

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova el nou cartipàs del Govern comarcal d’ERC-AM i CP

El primer Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre presidit per Francesc Barbero ha aprovat el nou cartipàs del Govern comarcal d’ERC-AM i Candidatura de Progrés (CP), que s’estructura en tres grans àrees: l’Àrea Econòmica, l’Àrea Ciutadana i els Serveis al Territori, seguint en la “línia continuista” anunciada ja en la seua investidura.

En el nou organigrama, al capdavant de l’Àrea Econòmica hi haurà el socialista Carlos Trinchan, vicepresident 4t del Consell, qui s’ocuparà de la conselleria de Promoció Econòmica, coordinant les polítiques de desenvolupament econòmic a la Ribera amb els republicans Joan Juncà, responsable de Treball i Empresa, i Vanessa Serrano, consellera de Turisme, Comerç i Producte Local. A la Comissió Especial de Comptes, presidida per Barbero, hi haurà el portaveu de tots els grups comarcals, amb vot ponderat: els dels dos partits que conformen el Govern, Jesús Álvarez per part d’ERC-AM i Josep Jaimot del PSC-CP, i els dos portaveus de l’oposició, Rubén Biarnés de Junts i Maria del Carmen Lleixà de XTU.

Pel que fa a l’àrea de Ciutadania, serà dirigida per la republicana Blanca López, vicepresidenta 5a i consellera de Serveis Socials, qui liderarà les polítiques de ciutadania amb dos companys de grup: Maria Rosa Garcia, vicepresidenta 6a i nova consellera de Joventut, Igualtat, Feminismes i Salut; i Òscar Fortunyo, que es farà càrrec d’Educació, Associacions i Esports.

La tercera de les Àrees de Treball per la comarca serà la de Serveis al Territori, pilotada pel vicepresident 3r, Jesús Álvarez, conseller de TIC i Hisenda, una àrea de la qual també pengen les carteres de Consum i Habitatge, en mans del socialista, i vicepresident 1r, Josep Jaimot; i les competències a càrrec de dos republicans: Eduard Cavallé, conseller de Transició Energètica i Serveis Tècnics; i Núria Morera, que liderarà la implantació del nou contracte de la gestió de residus des de la conselleria de Medi Ambient, a més d’ocupar la conselleria de Cultura, la vicepresidència 2a del Consell i ser la portaveu del Govern comarcal.

Ple i Junta de Govern Comarcal

El Ple, que es continuarà reunint de manera ordinària el darrer dimecres de cada mes, va aprovar també la composició de la Junta de Govern (JdG) comarcal, que es reunirà un dimarts al mes, manté les seues competències, ara presidida per Francesc Barbero, que amb el seu company de grup Jesús Álvarez són els dos únics consellers d’ERC-AM que ja formaven part d’aquest òrgan. Entren com a nous integrants de la JdG els dos consellers i vicepresidents socialistes Josep Jaimot i Carlos Trinchan, i les tres vicepresidentes republicanes: Núria Morera, Blanca López i Maria Rosa Garcia.

El president va agrair la col·laboració mostrada pels dos grups de l’Oposició, Junts i XTU, que es van abstenir en la majoria de les votacions del nou organigrama comarcal. Entre aquests nomenaments, la de la gerència del Consell Comarcal de la Ribera, que continuarà ocupada per Judit Masip. També es van aprovar les retribucions, mantenint-se les mateixes xifres que el mandat anterior.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

59 + = 69

Últimes notícies