HomeSense categoriaEl Consell Comarcal del Baix Ebre completa el finançament per executar la...

El Consell Comarcal del Baix Ebre completa el finançament per executar la Via Verda del Carrilet amb una subvenció del Fons FEDER

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha resolt favorablement la sol·licitud d’una subvenció de 212.669 euros presentada pel Consell Comarcal del Baix Ebre per finançar el 50 per cent del projecte de conversió en Via Verda d’un tram de 7,2 quilòmetres de l’antic traçat del Carrilet que unia Tortosa i la Cava.

Aquest ajut procedent del Fons FEDER s’inclou en la convocatòria destinada a fomentar actuacions en vies ciclistes en àmbits d’interès natural o cultural destinades principalment a l’ús turístic.  El projecte de Via Verda del Carrilet presentat per la institució comarcal del Baix Ebre ha estat el que ha obtingut la màxima puntuació en la línia d’ajuts que optava.

Amb aquesta subvenció el Consell Comarcal aconsegueix el finançament global del projecte,  pressupostat en 425.338 euros, ja que compta amb una altra subvenció, equivalent al 50 per cent de la inversió, concedida pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, en el marc de la convocatòria dels Plans de Foment Territorial de Turisme.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, ha manifestat la seva satisfacció pel finançament obtingut i ha explicat que el següent pas a fer ara serà encarregar la redacció del projecte per procedir a la licitació de les obres. Per la seva part, el conseller comarcal d’Activació econòmica i turisme, Josep Felip Monclús, ha destacat la importància que tindrà l’execució d’aquest projecte en la consolidació del cicloturisme al Baix Ebre i les Terres de l’Ebre, que s’ha impulsat en aquests quatre anys de mandat des de la institució comarcal amb uns resultats molt positius.

El projecte impulsat pel Consell Comarcal preveu convertir en Via Verda el tram de l’antic Carrilet comprès entre la rotonda de la C-42, prop de l’antiga bòbila d’Anguera, a Tortosa, i el pont de l’autopista AP-7, ja al terme municipal de l’Aldea, amb una afectació de superfície de 55.060 metres quadrats. Aquesta nova via no quedarà aïllada ja que enllaçarà a través de la Via Cicloturística (el tram comprès entre l’antiga bòbila d’Anguera i el Pont Roig a Tortosa), amb el tram del Baix Ebre de la Via Verda de la Val de Zafán.

La línia ferroviària del Carrilet de la Cava, d’ample mètric i també coneguda com lo Carrilet del Delta de l’Ebre, va ser construïda a finals dels anys vint del segle passat i explotada inicialment per la companyia Ferrocarrils Econòmics (FESA) i posteriorment per FEVE, que se’n va fer càrrec l’any 1964 fins el tancament, el 1968.

Com a primer pas per crear la Via Verda del Carrilet de la Cava, el 13 de maig de 2017 la institució comarcal va signar un conveni d’arrendament per vint anys amb l’organisme públic Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF), propietari dels terrenys.

 

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 22 = 28

Últimes notícies