HomeSocietatEl Consell Comarcal del Baix Ebre coordinarà l’atenció a les persones sense...

El Consell Comarcal del Baix Ebre coordinarà l’atenció a les persones sense llar al territori

El Contracte Programa 2022-2025 per la coordinació, la cooperació i la col·laboració en matèria de serveis socials entre el departament de Drets Socials i el Consell Comarcal del Baix Ebre inclou l’atenció a les persones sense llar a les Terres de l’Ebre. Un servei que incorpora la contractació d’un tècnic, el projecte Sostre 360 i l’equipament i atenció adreçat a les persones sense llar.

És per això que el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat per unanimitat, el conveni a signar amb la resta de consells comarcals ebrencs i els ajuntaments de Tortosa i Amposta per desenvolupar el projecte d’atenció a les persones sense llar.

“El departament de Drets Socials ha sol·licitat la col·laboració del Consell Comarcal per implantar un projecte pilot a les Terres de l’Ebre, el projecte referent sensellarisme i consolidar el projecte Sostre 360 d’intervenció integral i comunitària d’atenció social a joves en situació de vulnerabilitat al carrer”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

El projecte Sostre 360 ja es va implantar el 2021 a les Terres de l’Ebre, gestionat des del Consell Comarcal del Baix Ebre i amb una quinzena d’usuaris. Es tracta d’una actuació conjunta entre administracions que permet donar una resposta a joves d’entre 18 i 25 anys en situació de vulnerabilitat per ajudar-los a la seua emancipació i integració social.

A més de consolidar el programa Sostre 360, el Consell Comarcal del Baix Ebre ja ha iniciat el procés per contractar un tècnic sensellarisme i el 2023 posarà en marxa l’equipament d’atenció a les persones sense llar. “Estem analitzant la viabilitat d’ubicar el servei d’atenció a les persones sense llar en diferents emplaçaments amb la previsió de posar-ho en marxa a principi de 2023 i amb una capacitat de 10 places”, ha dit Faura.

També s’elaborarà el pla local per a l’abordatge del sensellarisme, un pla que detallarà la situació del fenomen a les Terres de l’Ebre, és a dir, el nombre de persones sense llar al territori; els perfils més habituals, les entitats que treballen amb este col·lectiu; el model d’atenció que es vol prioritzar; el circuit d’atenció i acompanyament preventiu de persones i famílies en risc de perdre l’habitatge i la proposta de model d’atenció.

Pel que fa al pressupost d’esta actuació és de 209.068,25 euros, dels quals el departament de Drets Socials en finançarà 170.819,58 i la resta anirà a càrrec de les diferents administracions locals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 87 = 97

Últimes notícies