HomeSocietatEl Consell Comarcal del Baix Ebre posa en funcionament una estació de...

El Consell Comarcal del Baix Ebre posa en funcionament una estació de recàrrega de vehicles elèctrics a Xerta

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha instal·lat una estació de recàrrega de vehicles  elèctrics gratuïta a Xerta, a la vora de l’estació de la Via Verda. Es tracta d’una  estació de recàrrega semiràpida, que permet carregar dos vehicles elèctrics  simultàniament en un temps comprès entre dues i quatre hores. En esta estació poden accedir-hi vehicles elèctrics de qualsevol marca i tipologia, siguen cotxes,  furgonetes, motocicletes o bicicletes. El president del Consell Comarcal del Baix  Ebre, Xavier Faura i l’alcalde de Xerta i conseller comarcal de Gestió Ambiental,  Roger Avinyó, han presentat avui la nova infraestructura als mitjans de  comunicació.

“Esta estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics s’afegeix a la que  el Consell Comarcal té a la seu, unes infraestructures que són necessàries per  a la implantació dels vehicles elèctrics, que garanteixen la mobilitat  sostenible i eficient”, ha manifestat Faura, que ha destacat també que amb aquest  servei el Consell Comarcal promociona l’energia neta i disminueix els efectes  contaminants dels hidrocarburs. La reducció d’emissions de gasos d’efecte  hivernacle és una de les mesures per combatre el canvi climàtic inclosa en els  objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030.

“Des del Consell del  Baix Ebre ens comprometem a adaptar el nostre pla d’actuació comarcal per  complir amb l’Agenda 2030, hem de promoure una gestió sostenible dels  recursos”, ha dit Faura.

L’estació de recàrrega de vehicles elèctrics ha tingut un cost de 19.000 euros i ha  estat finançada per l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre  (Idece). La seua ubicació, al costat de l’estació de Xerta del Camí Natural-Via Verda  de la Val de Zafán, facilitarà la recàrrega de les bicicletes elèctriques als usuaris de  la via, que han de disposar de l’adaptador corresponent per poder efectuar la  càrrega.

Durant el 2020, la Via Verda de la Val de Zafán va registrar gairebé 340.000 usuaris  al tram del Baix Ebre, mentre que durant el primer trimestre del 2021 (fins al 28 de març) s’han comptabilitzat 87.820 usuaris, un 40% dels quals en bicicleta. El  comptador de Tortosa és el que ha registrat més usos, un total de 63.855, seguit  pel d’Aldover amb 18.544 a usos i, finalment el de Benifallet amb 5.421. La previsió  és que durant els pròxims dies s’incrementen el nombre de persones que circulen  per la Via Verda amb motiu de les vacances de Setmana Santa.

Targeta de mobilitat 

Per tal de fer ús d’aquesta estació de recàrrega, els propietaris poden sol·licitar al  Consell Comarcal del Baix Ebre o a l’Ajuntament de Xerta l’emissió d’una targeta de  mobilitat elèctrica que els donarà accés gratuït al subministrament. Es tracta del  mateix funcionament que fa servir l’estació de recàrrega pública que hi ha a  l’entrada del Consell Comarcal del Baix Ebre. També són vàlides les targetes de  mobilitat elèctrica expedides per institucions adherides a l’Aliança dels Municipis  per a la Interoperabilitat dels punts de recàrrega.

Durant el 2020, es van realitzar un total de 833 recàrregues a l’estació situada al  Consell Comarcal del Baix Ebre, que compta amb un total de 133 usuaris.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

89 + = 90

Últimes notícies