HomeMedi AmbientEl Consell Comarcal del Baix Ebre posa en servei la remodelació de...

El Consell Comarcal del Baix Ebre posa en servei la remodelació de la depuradora de Tivenys amb una inversió d’ 1,2 M€

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha posat en servei la renovació de la depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Tivenys que permet assumir les necessitats de sanejament actuals i futures, a més de garantir una aigua tractada de qualitat d’acord amb l’establert a la Directiva 91/271/CEE. Avui han visitat les instal·lacions l’alcalde de Tivenys, Eladi Galbe; el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i la directora de l’Àrea de Sanejament d’Aigües Residuals de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Isabel Gandullo.

La nova depuradora de Tivenys, substitueix la que actualment estava en servei, passant a tenir una capacitat de 150 m3/dia i consta d’un procés de depuració a través de fangs activats amb la construcció d’un reactor biològic, un decantador de l’aigua depurada i un espessidor de fangs, garantint així el tractament de les aigües fins a l’eliminació de nutrients, aportant al medi una aigua de sortida de bona qualitat.

A més, la depuradora incorporarà un camp fotovoltaic amb una potència de 30 Kwp (kilowatts potència), per tal que una part del consum energètic de la planta es generi in situ. “La nova depuradora doblarà la capacitat de depuració d’aigües residuals i ens permetrà millorar la qualitat del mediambient, a més hem posat en marxa un camp fotovoltaic per subministrar la planta. Apostem clarament pel respecte pel medi, som Reserva de la Biosfera” , ha dit Faura.

Aquesta actuació ha suposat una inversió d’1,2 milions d’euros, finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), i la construcció ha anat a càrrec de la UTE Construcciones Rubau SA i Agua, Residuos y Medio Ambiente SAU. L’alcalde de Tivenys ha recordat que la posada en marxa de la depuradora era una reivindicació històrica del municipi. Per la seua banda, la directora de l’Àrea de Sanejament de l’ACA ha destacat “la potent col·laboració” per part del Consell Comarcal del Baix Ebre i la participació de l’Ajuntament per poder executar l’obra. Actualment, hi ha 12 EDARs en servei al Baix Ebre i estan pendents de construcció, (amb el projecte ja redactat) les depuradores d’Aldover-Xerta i la de Paüls, mentre que s’estan redactant els projectes de nous sistemes de sanejament com el de l’Ametlla de Mar nord, Vinallop, Bítem i Campredó.

També estan en fase de redacció els projectes de les remodelacions de les instal·lacions de la depuradora del Perelló; l’Ametlla de Mar (nucli urbà), l’emissari submarí de l’EDAR de l’Ametlla de Mar i la remodelació de l’EDAR de TortosaRoquetes, amb construcció d’un digestor de fangs.

Finalment, hi ha prevista la instal·lació de panells fotovoltaics per a autogeneració energètica a l’EDAR de: l’Ampolla (ja executada amb inversió de 96.437,71€), Camarles (licitació el 2023 amb una inversió de 47.530,87 €) i l’Aldea (licitació el 2023 amb inversió de 46.013,51 €). Aquest any es farà la licitació del projecte d’instal·lació fotovoltaica per a l’EDAR d’Alfara de Carles per a l’execució el 2024, entre altres. Totes aquestes inversions són finançades per l’ACA. Altres depuradores que ja tenen instal·lacions fotovoltaiques són l’EDAR de Tortosa-Roquetes i l’EDAR de Marina St. Jordi (l’Ametlla de Mar).

Al conjunt del país, l’ACA té un funcionament 547 depuradores, i el pla aprovat recentment contempla 1.200 actuacions més pels pròxims dotze anys

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 1 =

Últimes notícies