HomePolíticaEl Consell Comarcal del Baix Ebre tanca l'exercici de 2022 amb un...

El Consell Comarcal del Baix Ebre tanca l’exercici de 2022 amb un romanent de tresoreria de 632.685 euros

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre va donar compte divendres a migdia de la liquidació del pressupost de 2022, amb un resultat pressupostari ajustat, un romanent de tresoreria de 632.685 euros i una ràtio de deute viu del 7%. A més, el ple ha aprovat una modificació pressupostària per incloure el romanent de tresoreria a l’exercici 2023. Uns recursos que permetran finançar la compra d’un vehicle de transport adaptat; la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica; l’enllumenat a l’exterior de l’edifici comarcal; la formació del personal i l’adquisició d’equipament informàtic, entre altres.

D’altra banda, el plenari ha aprovat la ratificació de la sol·licitud de subvenció al departament d’Acció Climàtica per la posada en marxa del primer obrador alimentari públic i compartit de les Terres de l’Ebre, un servei que s’instal·larà a EbreTerra. “Amb aquest obrador permetrem ajudar els projectes de transformació alimentària, diversificar la producció i, per tant, guanyar en competitivitat territorial”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Pel que fa al cost de l’habilitació de l’espai cuina d’EbreTerra com obrador alimentari és de 112.000 euros. La previsió és que l’obrador compartit entre en funcionament el pròxim mes de setembre.

Finalment, el ple ha aprovat el nomenament dels representants del Consell Comarcal a l’òrgan de govern que gestionarà els fons de transició nuclear. Els dos representants del Baix Ebre seran el president, Xavier Faura i el vicepresident i alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni. Uns nomenaments que han estat votats en contra pels grups de Junts per Catalunya i el PSC, mentre Ciutadans s’hi ha abstingut. Els grups comarcals de Junts i el PSC han presentat una esmena a la proposta del govern en què reclamaven la convocatòria d’una reunió de portaveus per consensuar els noms dels representants i designar-los en un ple extraordinari. L’esmena ha estat rebutjada amb els vots dels 13 consellers comarcals de govern (ERC i Movem).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 79

Últimes notícies