HomeEducacióEl Consell de Govern aprova els descomptes dels preus dels crèdits dels...

El Consell de Govern aprova els descomptes dels preus dels crèdits dels graus i els màsters

TERRES DE L’EBRE // El Consell de Govern d’aquest 2 de juliol ha aprovat la proposta de criteris d’aplicació del Decret de preus per al curs 2020-21 de la Generalitat a la URV. El decret estableix una rebaixa del 30% en els preus del crèdit dels ensenyaments de grau i de màster. Així, el preu del crèdit dels graus oscil·la ara entre els 17,69 euros dels graus d’Humanitats, Ciències Socials i Ciències Jurídiques i els 27,67 euros dels graus de Ciències de la Salut, mentre que els preus del crèdit del curs anterior es trobaven en un rang d’entre 25,27 i 39,53 euros, respectivament.

Els màsters no professionalitzadors passen a costar 46,11 euros el crèdit, respecte dels 65,87 euros del curs passat, mentre que els professionalitzadors costaran 28,82 euros, respecte dels 41,17 euros del curs passat. De fet, la URV ja aplicava el preu de 46,11 euros el crèdit dels màsters no professionalitzadors des del curs 2012-13, mantenint els acords presos pel Consell de Govern i el Consell Social. Això ha suposat un esforç per a la Universitat de més de 700.000 euros els darrers dos cursos, i de quasi 5 milions d’euros en els darrers vuit.

D’altra banda, es mantenen els preus del curs anterior per als estudis de doctorat, així com les taxes administratives. I l’import a abonar en concepte de reconeixement de crèdits s’incrementa del 15% al 20%, a excepció dels estudiants que es trobin en els següent supòsits: quan canvien de grau dins d’un programa formatiu; en el cas de graus que comparteixen completament el primer curs; en els itineraris de doble titulació, i en els estudis de grau que es fan a través de convenis interuniversitaris, que estableixen aquesta reciprocitat.

Informe de Recerca i Innovació

El vicerector de Recerca i Planificació Científica, Francesc Díaz, i el vicerector d’Innovació i Transferència del Coneixement, Francisco Medina, han presentat l’Informe d’R+D+i, que destaca, entre altres qüestions, l’impacte de l’activitat de la recerca i transferència de la URV al territori. Una de les activitats destacades és la creació d’empreses promogudes per investigadors de la Universitat que exploten els nous processos, productes i serveis resultants de la seva recerca a la URV. Actualment hi ha dotze empreses derivades de la URV actives, el 46% del total d’spin-offs que s’han creat a la Universitat entre 2005 i 2019. Hi treballen 52 persones i han aconseguit aportacions de capital privat per valor de 15,3 milions d’euros en aquest temps. El valor al mercat d’aquestes dotze empreses és de 29,8 milions d’euros, dels quals la Universitat té 1,45 milions en accions. De fet, el valor d’aquestes empreses actives s’ha multiplicat per 24 vegades l’aportació que la URV va fer-hi inicialment.

La URV també reconeix les start-ups, empreses que, si bé no han sorgit del resultat de l’activitat de recerca i transferència de la Universitat, han estat impulsades per estudiants i exestudiants. Des que el 2012 es va reconèixer la primera de totes, ja se n’han reconegut 9.

L’impacte de l’activitat de recerca i transferència de la URV també es pot avaluar per l’aportació dels congressos científics al territori. Entre 2013 i 2019, el Centre Internacional de Congressos Catalunya Sud de la URV ha gestionat 101 congressos, amb la participació de 13.074 persones. S’estima que els congressistes que provenien de fora de la demarcació de Tarragona han deixat al territori 6,8 milions d’euros.

En el mateix informe, Díaz ha explicat que l’any 2019 es van adquirir tres infraestructures científiques gràcies a l’augment en la captació de recursos externs. Els fons FEDER han permès reemplaçar equipaments per fer un salt qualitatiu: microscopi electrònic de transmissió d’emissió de camp amb microanàlisi de raigs X, imatge STEM i tomografia; un difractòmetre de raigs X de pols, i un espectòmetre de masses d’alta resolució avoblat a una font de desorció / ionització mitjançant làser assistida per matriu, adquirits amb dos ajuts de 694.000 euros, de la Generalitat i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), i 786.000 euros, del Ministeri de Ciència i Innovació i el FEDER.

La internacionalització de la recerca també és una qüestió destacable: el 48% de les 1.577 publicacions científiques d’investigadors de la URV indexades al Web of Science-SCOPUS durant el 2019 s’han fet en col·laboració amb institucions de 108 països diferents.

Estabilització de professorat interí i promoció a catedràtic i catedràtica

Per últim, amb l’objectiu d’afavorir la promoció del professorat, el Consell de Govern ha aprovat la convocatòria de dotze places de promoció a catedràtic en set departaments i també de divuit places de professorat agregat en tretze departaments, que permetran estabilitzar els docents i investigadors interins.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 66 = 70

Últimes notícies