HomePolíticaEl Consell de la Ribera dona el vistiplau definitiu al pla de...

El Consell de la Ribera dona el vistiplau definitiu al pla de reactivació econòmica

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha donat ja el vistiplau definitiu al pla de reactivació socioeconòmica de la Ribera d’Ebre. El document recull totes les línies d’actuació que s’haurien d’implementar per a traure profit de les fortaleses de la comarca, amb l’objectiu de generar creixement econòmic en els propers anys.

La Ribera d’Ebre afronta el repte de la substitució de les centrals nuclears. Ara per ara, cap formació política a les Terres de l’Ebre -ni cap alcalde- s’ha posicionat a favor de l’allargament de la vida de les centrals nuclears d’Ascó més enllà del 2030. Per això, des de la comarca han volgut establir les línies clau per a poder generar creixement econòmic i minimitzar el sotrac que suposarà el tancament del focus d’ocupació més gran de la comarca i de les Terres de l’Ebre.

El document -elaborat en base a diferents estudis tècnics i a desenes d’entrevistes als sectors econòmics rellevants de la comarca- establix les línies mestres que cal seguir per a reivindicar els productes agraris, el turisme i també l’atracció de nova indústria als municipis riberencs.

El nou pla ha rebut el vot a favor de tots els consellers comarcals en el plenari del passat dimecres, dia 27, amb l’única abstenció de l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez. La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha destacat que el nou pla “ha generat consens” i establix “les línies de futur en tots els sectors”.

Després de l’aprovació inicial, ja en el plenari del passat mes de setembre, en les últimes setmanes s’ha optat per a establir diversos organismes de seguiment, com les taules de turisme, producte agrari i comerç de la comarca i altres comissions que vetllaran per la implementació de pla de reactivació en els propers anys. A banda d’això, el mateix consell assessor, que fins ara treballava en l’elaboració del pla, serà qui s’encarregarà també de supervisar la implementació del pla, al costat de l’equip tècnic del mateix Consell.

 

5g al Molló

Durant la sessió plenària de dimecres, la presidenta Gemma Carim també va donar a conèixer que les obres d’instal·lació de la tecnologia 5G al polígon industrial del Molló -entre Móra la Nova i Tivissa- “avancen a bon ritme i ja s’hi estan instal·lant les antenes. El Consell treballa amb la previsió que les properes setmanes, abans d’acabar l’any, ja s’hi puguen instal·lar les primeres empreses que vulguen desenvolupar-hi aplicacions mitjançant la tecnologia 5G. Serà l’únic espai amb connexió 5G de tot Europa que estarà situat en una zona rural, i l’interès d’empreses que vulguen fer servir l’equipament és una de les ínies de futur per a l’ens comarcal”.

 

A favor del nou decret

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, també es va mostrar a favor de la modificació del Decret 16/2019 d’energies renovables, que ha aprovat el Govern este dimarts. “Una de les inquietuds era que no ens assabentàvem dels projectes fins que no estaven ja presentats i apareixien al visor de la Generalitat. Ara, serà obligatori advertir-ne els Ajuntaments i també els propietaris, i podrem saber què passa al territori i estudiar-ne cada proposta”, assegura Carim.

La Ribera d’Ebre és la comarca que més projectes d’aerogeneradors ha rebut des de l’aprovació del Decret, al novembre del 2019, amb un total de 233, dels quals 90 s’han declarat com a no viables per part de l’antiga ponència d’energies renovables.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 27 = 36

Últimes notícies