HomeEnergiaEl Consell de Seguretat Nuclear comença a estudiar la sol·licitud per prorrogar...

El Consell de Seguretat Nuclear comença a estudiar la sol·licitud per prorrogar l’explotació de la central nuclear Vandellòs II

El ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha començat a analitzar l’informe de la sol·licitud de renovació d’autorització de la central nuclear Vandellòs II, segons el pla de treball establert en les dos reunions telemàtiques mantingudes aquesta setmana.

L’organisme regulador ha estudiat l’estat de compliment de les condicions sobre seguretat nuclear i protecció radiològica –incloent les instruccions tècniques complementàries associades al permís vigent-i, d’altra banda, la revisió de l’Anàlisi Probabilística de Seguretat, l’anàlisi d’envelliment així com l’experiència acumulada durant el període del permís vigent. També s’ha abordat la renovació de l’autorització de protecció física.

El pla de treball dissenyat pel CSN, en la mateixa línia que el procediment de pròrroga de la central d’Almaraz, preveu disposar del temps suficient per analitzar la “ingent documentació tècnica” associada a aquests processos. Entre d’altres, això suposarà revisar l’estat de compliment del condicionat de l’autorització vigent, de les instruccions complementàries associades a l’esmentada autorització o la Revisió Periòdica de Seguretat.

L’empresa que gestiona les plantes atòmiques catalanes, l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV) va acordar sol·licitar una pròrroga per allargar la vida útil de la central deu anys més, fins el pròxim 2030. Així les coses, el CSN ha de resoldre ara, abans de finals del pròxim mes de juliol, quan expira l’autorització en vigor.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies