HomeSense categoriaEl conseller Buch es reuneix amb comandaments policials per treballar en el...

El conseller Buch es reuneix amb comandaments policials per treballar en el canvi de fase de les Terres de l’Ebre, Tarragona i Pirineu-Aran

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha encapçalat este divendres a la tarda una reunió de planificació amb els comandaments de Mossos d’Esquadra i Policies Locals de Pirineu-Aran, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. En aquesta reunió s’ha compartit l’estratègia policial i les mesures que hauran de prendre les regions sanitàries que a partir de dilluns poden veure’s afectades per un canvi de fase de confinament.

El conseller ha fet un agraïment als assistents en nom del Govern de la Generalitat “per haver estat al capdavant de l’emergència i ha assegurat que es continuarà vetllant per treballar de forma coordinada”.

Buch ha advertit però que “haurem de mantenir este esforç sostingudament encara uns dies i cada vegada que aixequem una limitació podem patir un relaxament en la ciutadania que hem de treballar perquè no siga fatal pel control de la pandèmia”.

Per la seua banda, el director general de la Policia, Pere Ferrer, ha destacat que “el fet que hi hagi territoris a diferents velocitats afegeix complexitat”. En este sentit, ha dit que “es continua treballant per evitar desplaçaments a les segones residències i hi ha dispositius al voltant d’infraestructures que uneixen territoris en fases diferents”.

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha posat en relleu que “és necessària molta coordinació en les tres regions un cop canvien de fase, per garantir el compliment de la normativa a terrasses, botigues i evitar les aglomeracions a espais públics a hores i franges”. “Cal que recordem a ciutadania que emergència no ha acabat, que el que fem malament avui ens ho trobarem en dos setmanes, i ja serà molt tard per repuntar”, ha insistit.

El conseller Buch ha tancat la reunió de coordinació destacant la importància “d’esta primera fase en què s’acumularà el know how per les següents”. Buch ha valorat la feina realitzada per Protecció Civil, “que està interpretant permanentment una eina jurídica com és el BOE per facilitar la feina a tothom”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 87

Últimes notícies