HomeEducacióEl conseller d'Educació visita els terrenys on es faran les obres d'ampliació...

El conseller d’Educació visita els terrenys on es faran les obres d’ampliació de l’Institut de Roquetes i de l’Institut Escola 3 d’abril de Móra la Nova

TERRES DE L’EBRE // El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat les Terres de l’Ebre per conèixer els terrenys on s’ubicaran les dos obres d’ampliació que es faran a l’Institut de Roquetes i a l’Institut Escola 3 d’abril de Móra la Nova, aprovades dimarts pel Govern després de la modificació del Pla Econòmic i Financer d’Inversions (PEF) del Departament d’Educació. Bargalló. També ha visitat les noves instal·lacions de l’Escola Lluís Viñas i Viñoles de Móra d’Ebre. Ho ha fet acompanyat de la directora dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló.

Josep Bargalló ha explicat en declaracions als mitjans, després de visitar els terrenys on s’edificarà l’ampliació de l’Institut de Roquetes, que esta actuació permetrà que “els serveis de formació professional que ara s’ofereixen fora del centre es puguen oferir al centre i siguen uns serveis moderns”. En este sentit, ha destacat que, “a més, l’oferta d’FP d’imatge personal i perruqueria és una oferta que va més enllà del municipi, és una oferta comarcal i regional”. Ha afegit que la inversió que es farà serà de prop de dos milions d’euros en un solar cedit per l’Ajuntament, fet que “permetrà fer la inversió seguint criteris de l’Ajuntament i de la comunitat educativa, tenint una oferta única en un mateix edifici i una oferta de qualitat”.

El titular d’Educació també ha assegurat que l’ampliació de l’Institut de Roquetes es podrà dur a terme de manera ràpida perquè, “tal com està ubicat el centre, ens permet fer la construcció durant el curs escolar de l’any vinent”. Sobre el curs 2020-2021 ha destacat que “serà especial per les mesures sanitàries però també serà un curs important perquè demostrarem que l’educació és un servei públic i que és un servei públic essencial i de servei a la comunitat, no només a l’alumnat”. “Això demostra a tota la societat que l’esforç pressupostari té un retorn en este servei públic que oferirem al setembre a tothom, amb molt d’esforç de professorat i equips directius, i amb molt d’èxit; al setembre tindrem les escoles segures i obertes”, ha dit.

 

 

Institut Escola 3 d’abril de Móra la Nova

El conseller d’Educació també ha fet declaracions als mitjans durant la visita de les obres d’ampliació que es realitzaran a l’Institut Escola 3 d’abril de Móra la Nova, després de mantenir una reunió amb l’Ajuntament i amb la direcció del centre.

Bargalló ha remarcat que les obres del PEC aprovades dimarts passat, “són 17 noves construccions molt necessàries i molt urgents” i que “una de les més importants és l’institut escola de Móra la Nova, un centre que té 10 anys i que va néixer a partir de l’escola”. Ha afegit que “té una evident manca d’espais i un projecte educatiu molt potent”.

Bargalló ha subratllat que “amb la cessió dels terrenys de l’Ajuntament i l’aprovació de gairebé 5M€ per construir el nou edifici, en el qual col·labora l’Ajuntament, donem un pas molt important en les infraestructures educatives de la comarca i també del municipi, perquè tindrà un institut escola de nova generació”. El conseller ha afirmat que en esta obra es podran aplicar els nous criteris pedagògics de la construcció com, per exemple, construir des d’una perspectiva de gènere. “Estem absolutament satisfets d’haver aconseguit els diners per fer este pas endavant en la infraestructura educativa de les Terres de l’Ebre”, ha conclòs.

Finalment, el Josep Bargalló a les 13 h ha visitat l’Escola Lluís Viñas i Viñoles, on s’ha trobat amb l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, amb qui ha fet un recorregut pel centre per conèixer-ne les noves instal·lacions.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies