HomeSense categoriaEl Ple de la Diputació de Tarragona aprova el Pla de Mandat...

El Ple de la Diputació de Tarragona aprova el Pla de Mandat 2020-2023

TERRES DE L’EBRE // El Ple de la Diputació de Tarragona corresponent al mes de juliol ha aprovat el Pla de Mandat 2020-2023 de la institució i els seus organismes autònoms. Ha comptat amb 19 vots a favor i 7 abstencions. El Pla de Mandat és fruit d’un procés participatiu amb càrrecs electes dels ajuntaments i consells comarcals de la demarcació, que defineix la missió, la visió i els valors de la Diputació i els reptes i línies estratègiques d’actuació pels pròxims anys. El pla, alineat amb l’Agenda 2030 i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, defineix quatre grans reptes estratègics: Lideratge de l’ecosistema en la recerca del bé comú, Transformació digital, Evolució organitzativa i cultural (persones, estructura, sistemes i espais) i Enfocament a serveis.

Durant la sessió del ple d’este dijous ha pres possessió com a nou diputat de la Diputació de Tarragona Josep Forasté i Casas, regidor a l’Ajuntament de Vila-seca. Este canvi es produeix arran de la renúncia com a diputat de Pau Ricomà.

A més, el Ple de la Diputació ha aprovat l’adhesió de la institució al Pacte per a l’Adaptació al Canvi Climàtic, desenvolupat en el projecte LifeClinòmics, un document que vol ser de referència del compromís de les administracions locals i d’agents socials i econòmics mediterranis amb l’adaptació al canvi climàtic. Esta adhesió permet a la institució formar part de la Xarxa per l’Adaptació al Canvi Climàtic (XACC). També s’ha aprovat interposar un recurs de cassació contra la Sentència núm. 1822/2020 del TSJ de Catalunya, que desestimava el recurs d’apel·lació de la Diputació contra la sentència del Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 1 de Tarragona que va anul·lar l’acord del Ple de la Diputació sobre l’adhesió de la institució a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Ha comptat amb 15 vots a favor, 4 abstencions i 7 vots en contra.

 

Noves inversions

Este dijous s’han aprovat inicialment dos inversions importants a carreteres de la demarcació. Per una banda, el Projecte de condicionament de la carretera TP-2039, del Catllar a l’N-340, tram: T-203 a N-340, terme municipal de Tarragona i el Catllar, amb un pressupost d’execució per contracta de 5.147.113,65 euros. El projecte preveu l’actuació en 4.238 metres de la carretera TP-2039, on s’eixamplarà l’amplada de la via actual i es complementarà formant cunetes transitables o millorant la seguretat viària amb elements de contenció, senyalització i abalisament. Es construiran tres rotondes, voreres i passos de vianants elevats, així com ordenar diferents accessos a la carretera de les finques que travessa o adequació de parades d’autobús.

També s’ha aprovat inicialment el Projecte de rotonda a la intersecció entre les carreteres T-722 i TV-7222 a Vilallonga del Camp, que té un pressupost d’execució per contracta de 852.808,97 euros. Esta intervenció té com a objectiu millorar la seguretat viària en la intersecció amb la construcció de la rotonda, millorar el traçat i part de la travessera T-722 al seu pas pel nucli urbà de Vilallonga del Camp.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

48 + = 57

Últimes notícies